Consulent Bijzondere Bijstand

Milou Janssen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Milou Janssen
MEI 28
Gelderland Tijdelijk HBO
27.06.2020 100545217
Solliciteren

Over de functie

Jij weet precies hoe je de inwoners van de gemeente kan helpen met een bijzondere aanpak in deze bijzondere tijd!


Als consulent bijzondere bestand ben jij in deze tijd hard nodig! Naast dat jij verantwoordelijk bent voor de beoordeling en afhandeling van reguliere binnenkomende aanvragen voor bijzondere bijstand en minimaregelingen, ben jij op dit moment ook hard nodig voor aanvragen omtrent BBZ/TOZO. De maatregelen die zijn getroffen door de omstandigheden waarin we nu leven hebben grote gevolgen voor ondernemers. Het is daarom voor jou als consulent bijzondere bijstand de taak om snel te kunnen schakelen en probleemoplossend te kunnen denken. Daarnaast is het van belang dat jij door de inzet van jouw gesprekstechnieken tot de kern van de vraag komt.


En verder…


  • Verricht jij onderzoek om het recht van de aanvragen te bepalen. Indien mogelijk én noodzakelijk leg je een huisbezoek af;
  • Ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages en beschikkingen;
  • Communiceer jij duidelijk informatie met de inwoners over de regelingen en geef je advies;
  • Ben jij als consulent bijzondere bijstand verantwoordelijk voor je eigen caseload.

Functie eisen

Als consulent bijzondere bijstand is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en inwoners durft aan te spreken op basis van jouw kennis en onderzoek. Om dit te doen moet je aan een aantal criteria voldoen:


  • Gemeentelijke ervaring van minimaal 1 jaar als consulent bijzondere bijstand;
  • Afgeronde HBO opleiding;
  • Up-to-date kennis en ervaring van de Participatiewet;
  • Kennis van gemeentelijke systemen, zoals Suite.


Herken jij jezelf in deze vacature, reageer dan vandaag nog!

Over het bedrijf

Maandag® staat voor een frisse start, een nieuw begin of een uitdaging. Het gevoel dat alles mogelijk is. Jouw ambities en wensen staan centraal. Gedetacheerd worden voor verschillende gemeentes in de regio Gelderland met de zekerheid van vaste arbeidsvoorwaarden is wat wij bieden!


Wij zijn jouw werkgever. Dit betekent dat wij naast aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden ook persoonlijke begeleiding bieden. Ik blijf jouw vaste aanspreekpunt en staat jouw ontwikkeling centraal. Dit doen we door het aanbieden van trainingen op de Maandag® Academy en het voeren van ontwikkelgesprekken.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Milou Janssen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Milou Janssen