Implementatiemanager

Over de functie

Jij bent een resultaatgerichte implementatiemanager die communicatief vaardig is en stevig genoeg in zijn schoenen staat.

Voor een opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Implementatiemanager voor 24 - 30 uur per week.

Als implementatiemanager binnen de afdeling Garageparkeren ben je verantwoordelijk voor enerzijds de praktische implementatie van de PMS contracten binnen de verschillende teams in de organisatie. Ervaring die je hebt opgedaan binnen projecten/verandertrajecten en bij het aansturen en enthousiasmeren van mensen, zet je in om de doorgevoerde veranderingen tot een succes te maken. Je hebt ervaring in het begeleiden van groepen en het omgaan met teamdynamiek. Je hebt aantoonbare ervaring met (implementatie)projecten waarin veranderkundige aspecten een dominante rol speelden. Je bent pragmatisch en oplossingsgericht. Door je te richten op de mens en de processen breng je verandering teweeg.

 • Je weet actief verbinding te maken tussen de verschillende teams en ketens binnen en buiten de organisatie
 • Je bent in staat om samenhang tussen de verschillende processen en ketens voor betrokkenen zichtbaar te maken.


Het parkeermanagementsysteem (PMS) is aan vervanging toe in een aantal garages. Er vindt op dit moment een aanbesteding plaats voor een raamcontract voor de vervanging van het PMS. De verwachting is dat onder het nieuwe raamcontract in ca. 18 locaties in anderhalf jaar tijd het PMS wordt vervangen.

Het raamcontract van de nieuwe apparatuur is inclusief al het beheer en onderhoud. Dit betekent dat Garageparkeren is veranderd van operationeel en technisch beheer naar regieorganisatie in functioneel beheer, contract en service management.

Met de komst van het kenteken parkeren komen het parkeren op straat (buiten, fiscaal, vooraf betalen) en in een garage (achter de slagboom, achteraf betalen) steeds meer samen. Ons streven is dat het niet meer uitmaakt waar je parkeert, op straat of in een garage. Je vindt een passende parkeerplaats op weg naar je eindbestemming en betaalt online; het klantcontact loopt in toenemende mate via een wederverkoper, een online platform. Garage parkeren maakt zijn systemen geschikt om mee te gaan in deze ontwikkeling. Op straat is contante betaling al niet meer mogelijk. De transactiekosten voor online of pinbetaling zijn substantieel lager dan die van cash betalingen. Voor garages moeten we nog een grote slag maken om het aantal cashbetalingen te verminderen.

Nu cash- en pinbetalingen plaatsmaken voor smartphone transacties; verandert garage parkeren in een beheerder van parkeergarages, een dienstverlenend ICT-bedrijf dat parkeerdiensten aanbiedt. Nu verkopen we deels op een aantal locaties kaarten voor kort parkeren via de betaalautomaat in de garage. Sinds 2016 is het mobiel betalen mogelijk geworden; dit leidt tot minder gebruik van betaalautomaten en minder losse kaarten. Bij het overeenkomen van het nieuwe parkeermanagementsysteem (PMS) hebben we rekening gehouden met deze ontwikkeling, technisch en functioneel. Als we bij de verkoop van kaarten voor kort parkeren ook gebruik maken van wederverkopers, werken we steeds meer business to business, met andersoortig contracten. Ons contractmanagement wordt zakelijker, we moeten ons account management aanpassen en een flinke slag maken in het functioneel beheer en het service management. Garage parkeren kent in zijn huidige systeem tientallen (soms overeenkomstige) parkeerdiensten. Dit maatwerk met 'specials' voor één klant, brengen we terug tot een werkbaar aantal kerndiensten. Individuele kortingsafspraken berekenen we achteraf op een factuur over de gehele omzet. We ontwikkelen een webshop waarmee onze klanten zelf hun abonnementen beheren. Dit web portaal is via Straight Through Processing verbonden met onze back office systemen (klantbeheer, productbeheer, PMS, facturatie etc.). Ook in de verkoop van evenementenparkeerkaarten streven we naar een groter aandeel online. In plaats van het administreren van transacties, kunnen we ons in ons klantcontact dan richten op het anticiperen en inspringen op de wens en behoefte van de klant.


 Naar verwachting zal er voor de PMS systemen in januari 2021 een nieuwe raamovereenkomst worden afgesloten, zoals hierboven vermeld wordt momenteel de aanbesteding hiervan voorbereid. In dit aanbestedingsproces dient u uw inhoudelijke kennis in te brengen.

Daarnaast bestaat de opdracht uit:

 • Adviseren en opstellen van een PVE voor beheer van Meldkamer en Garagebeheer ( Dienstverlening, 1ste lijn onderhoud, Schoon, Veilig, Heel)
 • Adviseren in (intern) opdrachtgeverschap inzake de aansturing van Meldkamer en Garagebeheer (Dienstverlening, 1ste lijn onderhoud, Schoon, Veilig, Heel)
 • Advisering inzake te selecteren en aan te sturen leveranciers op het gebied van Beheer, PMS en CCTV.


Werkzaamheden

 • Naast de veranderkundige aspecten is gestructureerd projectmanagement een belangrijk aspect van de opdracht:
 • Coördineren van de projectwerkzaamheden;
 • Plannen en voorbereiden van projecten d.m.v. het opzetten van een projectplan, het samenstellen van een projectteam en creëren van organisatiebesef;
 • Borgen en controleren van de planning, budget en kwaliteit van projecten;
 • Bijhouden van projectadministratie en rapportages;
 • Rapporteren over projectresultaten en voortgang aan opdrachtgever.

Functie eisen

 • Minimaal in het bezit van een afgerond hbo-diploma.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als eindverantwoordelijk Implementatie manager/ projectleider met nadruk op stakeholdermanagement en ervaring in de realisatiefase van technische projecten.
 • Kennis van en ervaring met projecten met combinatie van werkzaamheden aan inrijinstallaties (PMS) en gebouw.
 • Dennis van en ervaring met uitvoering van projecten onder verschillende contractvormen.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Sabine Kuijt

Sabine Kuijt

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs