Adviseur klimaatadaptatie en duurzame energie

Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers
JUN 05
Overijssel Tijdelijk HBO
05.07.2020 104974606
Solliciteren

Over de functie

Onze opdrachtgever, een grote gemeente in Overijssel, werkt hard aan een klimaatadaptieve en energieneutrale stad. Klimaat en Energie zijn leidende principes bij de (grote) ruimtelijke projecten waar de gemeente aan werkt. Voor de tijdelijke versterking van het team de gemeente een adviseur klimaatadaptatie en duurzame energie.


Jouw taken als adviseur klimaatadaptatie en duurzame energie:

 • Je bent verantwoordelijk voor een goede advies op het gebied van klimaatadaptieve en energieneutrale maatregelen en oplossingen in complexe ruimtelijke projecten.
 • Je maakt de analyse van de opgaven op gebied van klimaat en energie voor het betreffende project.
 • Je maakt deel uit van integrale projectteams en weet daarin, samen met de andere disciplines, de klimaat- en energieopgaven te vertalen naar haalbare oplossingen en maatregelen.
 • Je adviseert op tactisch en operationeel niveau in projecten.
 • Je hebt de rol van opdrachtgever naar adviesbureaus als er aanvullend onderzoek nodig is.


Wie ben jij als adviseur klimaatadaptatie en duurzame energie?:

 • Je bent op de hoogte van het beleid en de actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaatadaptatie en duurzame energie.
 • Je kunt ambities en opgaven concreet doorvertalen naar maatregelen op gebied van stedelijke waterbeheer en de energievoorziening.
 • Je kunt schakelen tussen abstractieniveaus (van beleid naar uitvoering) en hebt de creativiteit om duurzame oplossingen te realiseren in de context van ruimtelijke projecten.
 • Je hebt ervaring met het werken in integrale ontwerpteams. Daarbij weet je jouw expertise over te brengen op het team en je hebt de creativiteit om samen met het team de klimaat- en energieopgaven te realiseren met oog voor de andere doelen en belangen van het project. Het benutten van meekoppel-kansen staat daarbij centraal.
 • Je bent een creatieve, goed communicerende, verbindende, doel- en resultaatgerichte teamplayer. 

Functie eisen

 • afgeronde HBO opleiding het gebied van waterbeheer, milieu of geografie;
 • 5 jaar werkervaring als adviseur op gebied van stedelijke waterbeheer, klimaatadaptatie en energietransitie in de afgelopen 10 jaar;
 • ervaring als adviseur in integrale complexe ruimtelijke projecten/ gebiedsontwikkeling.

Over het bedrijf

Wil jij binnen je werk graag de mogelijkheid hebben om een kijkje in verschillende keukens te kunnen nemen? Wel de zekerheid van een contract hebben maar ook flexibiliteit in je werk? Kom werken bij Maandag®! Maandag® is hét bedrijf om op detacheerbasis binnen de (semi-) publieke sector aan de slag te kunnen gaan. We bieden naast goede arbeidsvoorwaarden, ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontplooien en te ontwikkelen. Zo hebben wij onze eigen Maandag® Academy, die door het hele land allerlei opleidingen verzorgt voor jou.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Floris Evers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Floris Evers