Specialist Omgevingsveiligheid

Over de functie

Je geeft specialistisch advies over omgevingsveiligheid/externe veiligheid, verantwoording groepsrisico, ruimtelijke ordening, industriële veiligheid, infrastructuur en transport van gevaarlijke stoffen. Waar nodig kun je ook worden ingezet voor bijvoorbeeld (brand)veiligheidsadvisering ten behoeve van het verlenen van vergunningen voor bouw, gebruik, evenementen en milieu.

 • Je inventariseert, analyseert en beoordeelt omgevingsrisico’s van bijvoorbeeld bouwwerken, milieu-inrichtingen, evenementen en andere activiteiten in de regio en zorgt mede voor het beheer van deze informatie (regionaal risicoprofiel).
 • Je stemt proactief af met andere partijen (in- en extern) ten aanzien van omgevingsveiligheid en de voorbereiding op de mogelijkheden voor de incidentbestrijding en zelfredzaamheid.
 • Je denkt mee in mogelijke oplossingen en overtuigt betrokken partijen, waaronder bevoegd gezag en de vergunninghouder, van de te kiezen oplossingsrichtingen.

Functie eisen

Als Specialist Omgevingsveiligheid stel jij hoge eisen aan je eigen werk en dat van anderen en streef je voortdurend naar verbetering. Je spant je actief in om concrete resultaten te halen. Bij tegenslagen geef je niet op en houd je de uitgezette lijn voor ogen. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor in de richting techniek of veiligheid
 • Aanvullende specialistische opleiding(en) gevolgd (zoals de leergang Specialist Risico’s & Veiligheid of Specialist Industriële Veiligheid)
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met adviseren van gemeentes op het onderwerp omgevingsveiligheid

Over het bedrijf

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Dit doen we binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Professionals die bij Maandag® werken zijn gedreven, snel en heel positief. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. We willen alles uit ons werk halen en werkgeluk staat bij ons op nummer 1. 

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Sharon Buitenhuis

Sharon Buitenhuis

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs