Adviseur Omgevingsmanagement

Over de functie

Het eerste deel van je rol betreft het helpen afronden van project tramlijn. Bij dit project zijn de voorbije maanden diverse ingrijpende aanpassingen en vervangingswerkzaamheden uitgevoerd aan de bestaande tramlijn. Op dit moment staat het project in het teken van het verkrijgen van de benodigde indienststellingsvergunning en vervolgens het doorlopen van het zgn. proefbedrijf, waarna de lijn in exploitatie kan worden genomen. Je helpt als adviseur omgevingsmanagement, samen met de omgevingsmanager en de communicatiemedewerkers, de omgeving (onder andere gemeentes) op de hoogte te houden van afwikkeling van restpunten. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van een omgevingsmanagementplan voor de beheerder. Dat is een van de voorwaarden om het project in Q2 2021 aan decharge te helpen.

Een tweede, grotere, rol heb je bij het project Omlegging trambaan. Dat project heeft als beoogd resultaat de aanpassing van de trambaan als onderdeel van centrumvernieuwing in een stad in Utrecht. Bij de halte worden de halte en het spoor verplaatst om de herontwikkeling van het centrumgebied door de gemeente te faciliteren. Vanwege de planvorming/gebiedsontwikkeling is er ervoor gekozen om de trambaan te verleggen zodat deze optimaal kan worden ingepast in de binnenstedelijke omgeving. Om ervoor te zorgen dat de Gemeente voldoende tijd heeft om deze plannen uit te werken is ervoor gekozen om deze aanpassingen en verlegging niet uit te voeren in de afgelopen zomer van 2020, maar middels een separaat project. Momenteel vindt een gatereview plaats op het Aanbestedingsdossier (D&C contract) inclusief het Definitief Ontwerp, als voorbereiding op start aanbesteding eind 2020. Beoogde planning is realisatie van het werk tijdens een buitendienst-stelling van meerdere weken in Q1 2022.

Er is behoefte aan een adviseur omgevingsmanagement, die aanspreekpunt is bij het project Omlegging trambaan


Je bent verantwoordelijk voor de interactie met de interne en externe omgeving (waaronder gemeenten, bedrijven en bewoners) om het project gerealiseerd te krijgen binnen de publieksrechtelijke en privaatrechtelijke randvoorwaarden. Jij werkt aan het creëren van begrip en vertrouwen in de omgeving en het komen tot een effectieve samenwerking met omgevingspartijen. Als adviseur omgevingsmanagement ben je de intermediair tussen de projectorganisatie en de stakeholders (zowel extern als intern) en houd je je primair bezig met het goed afstemmen van deze verschillende belangen.

Je opereert als verbindende factor tussen de omgeving enerzijds en de technische inhoud van het project anderzijds. Als adviseur omgevingsmanagement werk je aan:

·       Het in kaart brengen van de omgeving en het goed betrekken en organiseren van deze omgeving bij het project. Het gaat dan niet alleen om de externe stakeholders, maar ook de stakeholders binnen de provinciale organisatie.

·       Het zijn van de ogen en de oren voor de omgeving. Je draagt bij aan het zorgvuldig ophalen en afwegen van wensen en eisen vanuit de omgeving. Hierbij schat je nadrukkelijk de kansen en (bestuurlijke) risico’s voor de projecten in. Ook communiceer je gericht om de beleving van overlast te voorkomen en zorg je ervoor dat stakeholders het gevoel krijgen dat er iets met hun zorg en aandachtspunten wordt gedaan. Daarmee heb je een duidelijke signaalfunctie in het projectteam bij het proactief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving die in- en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project en de besluitvorming.   

·       Het toezicht houden op het omgevingsmanagement van de opdrachtnemer(s) die het werk uitvoert, waaronder het sparren met de omgevingsmanager van de opdrachtnemer(s).

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

Tijdens de aanbestedingsfase het beantwoorden van vragen in de Nota van Inlichtingen

·       Samenwerken met de communicatieadviseur van het project in de communicatie naar stakeholders;

·       Continu uitvoeren van omgevingsmanagementplannen (intern en extern);

·       Het organiseren van conditionerende activiteiten: bodem en water, archeologie, flora en fauna en kabels en leidingen derden;

·       Aanvragen van vergunningen (indien nodig en verantwoordelijkheid provincie);

·       Het handhaven van BLVC-kader door opdrachtnemer (bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie);

·       Vanuit omgevingsmanagement bijdragen aan de systeem-gerichte contractbeheersing met betrekking tot aannemer; sparren met de counterpart aan aannemers-zijde;

·       Samenwerken met bestuurlijke adviseur van de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever.

Functie eisen

5 jaar werkervaring als omgevingsmanager


HBO/WO-opleiding


Ervaring met OV is een pre

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Niek den Houdijker

Niek den Houdijker

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

  • Afwisseling Elke opdracht is anders.
  • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
  • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
  • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
  • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs