Docent Nederlands

Over de functie

Laat zien wat je kan als docent Nederlands!

Dat het een veelzijdig vak is hoeven we jou niet te vertellen maar kan jij de leerlingen ook zo enthousiast maken voor je vak?


Vanuit de Maandag® vestiging in Alkmaar ben ik op zoek naar een gepassioneerde docent Nederlands binnen het voortgezet onderwijs met veel passie voor taal!

Als docent Nederlands kan jij je leerlingen exact uitleggen waarom bepaalde spelling- en grammaticaregels toegepast moeten worden. Deze lesstof bied jij op verschillende manieren aan, stel je de juiste vragen en geef jij feedback op de antwoorden die door je leerlingen worden gegeven. Alle onderdelen van de Nederlandse taal komen aan bod en jij weet deze onderdelen te verbinden aan de belevingswereld van de leerlingen.

Tevens richt je je op het ondersteunen van je leerlingen in hun leren en ontwikkeling. Je geeft feedback, zet aan tot reflecteren en ondersteunt de ontwikkeling naar zelfstandig en vervolgens zelf reflecterend leren.


En verder…..

 • Zorg je voor een fijne sfeer in de klas
 • Weet jij een goede band op te bouwen met je leerlingen
 • Spar je met collega’s uit de sectie


Hoe ziet het werken via Maandag® eruit?

Maandag® biedt jou als docent Nederlands dé kans om met zekerheid van een vast dienstverband te werken bij meerdere scholen of juist jouw droom school te vinden zodat je nog geen (voorlopig) definitieve keuze hoeft te maken.

Je passie binnen het onderwijs ligt echt in het lesgeven en extra taken zoals eindeloze vergaderingen zijn randzaken waar jij je het liefst niet dagelijks mee bezig houdt. Jij hebt een frisse blik op het onderwijs en doet niets liever dan voor de klas staan.

Wij werken met allerlei verschillende soorten onderwijs, scholen, docenten en leerlingen. Of je voorkeur nou ligt bij de brugklassers van het VMBO, bij de Vwo-leerlingen die bezig zijn met hun profielwerkstuk, of je weet nog niet of je eigenlijk een voorkeur hebt: bij Maandag® zijn we op zoek naar een gedreven docent Nederlands die het vak Nederlands met passie over weten te brengen.  

Functie eisen

 • Lesbevoegdheid voor het vak Nederlands of in de afrondende fase van je opleiding
 • Beschikt over de volgende competenties: leerlinggericht werken, daadkrachtig, enthousiast en flexibel qua inzet en instelling
 • Beschikbaar voor het nieuwe schooljaar 2020/2021
 • Ervaring met het les geven binnen het VMBO, HAVO / VWO
 • Minimaal 0,5 FTE beschikbaar


Wat bieden wij jou?

Voor wat, hoort wat natuurlijk! Maandag® biedt je een salaris naar rato van de onderwijsschalen en maakt het leasen van een auto uit eigen wagenpark bespreekbaar. Daar houdt het echter niet op! Bij Maandag® vinden we het erg belangrijk dat jij je als docent kan blijven ontwikkelen. Zodoende organiseren wij cursussen, trainingen en workshops op onze Maandag® Academy en beschikken wij over een online leer platform.

Contact vinden wij belangrijk en houden dat ook met elkaar! Vanaf het moment dat je opdracht start komt de accountmanager regelmatig langs om bij te praten. Weet ons tussendoor ook te vinden als sparringpartner!


Wil je de weg bewandelen naar Maandag® als docent Nederlands voor het schooljaar 2020/2021! Reageer dan snel!


Over het bedrijf

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. Daarom zijn we zo’n goed team. Snel, gedreven en heel positief. We willen alles uit ons werk halen en zien werkgeluk als de sleutel voor succes. Jij toch ook?

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Is dit jouw toekomstige baan?

Solliciteren
Leonie Vet

Leonie Vet

Recruiter

Het sollicitatieproces

undefined

Solliciteer

Binnen vijf dagen ontvang je een reactie op je sollicitatie.

undefined

Telefonische kennismaking

Zijn er mogelijkheden? Dan leren we je graag beter kennen.

undefined

Eerste gesprek

We nodigen je uit op een van onze vestigingen om verder kennis te maken.

undefined

Tweede gesprek

In een verdiepend gesprek bespreken we vakinhoudelijke zaken en eventuele vragen die jij nog hebt.

undefined

Contractvoorstel

Is er van beide kanten een klik, dan doen we je graag een voorstel.

In dienst

Blij met ons aanbod? Dan zijn we een match. Na het tekenen van je contract is het officieel rond. Gefeliciteerd!

#DeVoordelen

Waarom werken bij maandag®?

 • Afwisseling Elke opdracht is anders.
 • Groei Omdat we ontwikkeling belangrijk vinden hebben we een eigen Maandag® Academy. Hier kan je (vakinhoudelijke) trainingen volgen zodat jij blijft groeien.
 • Onbeperkt online leren Via onze Maandag® academy heb je onbeperkt toegang tot diverse trainingen en cursussen.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching Samen met jou kijken we naar je ambities en begeleiden je naar een volgende stap in je carrière.
 • Zekerheid van een contract Je komt bij ons in dienst en gaat aan de slag bij diverse opdrachtgevers.
#EvenVoorstellen

Jouw MAANDAG! collega's

Anne  
Anne
Jurist
Rachid  
Rachid
Basisarts
Sebastiaan  
Sebastiaan
Projectleider AVG
Soraya  
Soraya
Leerkracht basisonderwijs