Leerkracht VSO

Kristel van Norel
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Kristel van Norel
MEI 04
Flevoland Tijdelijk HBO
03.06.2020 100291094
Solliciteren

Over de functie

Had iedereen maar autisme net als ik, dan zou iedereen mij begrijpen.


Onbegrip, dat is wat leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum veel ervaren. Ze willen graag net als anderen zijn, maar ervaren dat dat niet zo is. Het is voor hen ook lastig om relaties op te bouwen met anderen in hun omgeving en om contacten te onderhouden. Dit zorgt bij frustratie voor ze en heeft ook een effect op hun zelfbeeld. Naast dat het sociaal-emotioneel lastig voor ze is, is het ook op school best eens moeilijk. Doordat de leerlingen minder goede executieve functies hebben zijn ze minder goed in het plannen van hun schoolwerk en om prioriteiten te stellen.


Daarnaast hebben ze juist ook aspecten waar ze erg sterk in zijn, zo zijn ze heel beleefd en eerlijk. Ze kunnen zichzelf goed verdiepen in een bepaald onderwerp, hebben oog voor detail en werken erg nauwkeurig. Dingen die we vooral niet moeten vergeten en om het naar ze te benoemen.


Als leerkracht van een klas met leerlingen die een vorm van autisme hebben vraagt dat een andere aanpak dan in het regulier onderwijs. Zo hebben de leerlingen structuur nodig, zodat ze goed weten wat ze kunnen verwachten. In de les help je de leerlingen om hun schoolwerk goed te plannen en te kijken wat op dat moment echt belangrijk voor ze is. Door juist te laten blijken dat je als leerkracht vertrouwen hebt in de leerling en ziet wat hij of zij goed kan, kun je ze positief stimuleren.


Voor een VSO in de Flevopolder zijn wij op zoek naar een leerkracht voor vijf dagen per week, maar ook parttimers wordt gevraagd te solliciteren. Als leerkracht geef je les in de AVO-vakken, zoals Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis en burgerschap. Daarnaast ben je mentor van een groep leerlingen.


Draag bij aan de ontwikkeling van de leerlingen en solliciteer snel!

Functie eisen

Dit breng je mee:

  • Een (bijna) afgeronde PABO of tweedegraads bevoegdheid
  • Affiniteit met leerlingen in het autistisch spectrum

Over het bedrijf

Dit brengen we jou:

  • Een contract bij Maandag
  • Salaris en vakantiedagen conform cao Primair Onderwijs
  • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer
  • Begeleiding van een accountmanager en recruiter
  • Indien gewenst: extra training en opleiding vanuit de Maandag® Academy

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Kristel van Norel
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Kristel van Norel