Leerkracht 2020-2021 (Nederlandse basisschool met Islamitische grondslag)

Lotte van de Graaff
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Lotte van de Graaff
JUN 25
Noord-Holland Permanent HBO
25.07.2020 104120033
Solliciteren

Over de functie

Aandacht hebben voor taalproblematiek, actief burgerschap, verschillen in levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden op een plek waar ook ruimte is voor de Islamitische feestdagen en gebruiken.


Veel leerkrachten die ik spreek over het lesgeven op een Islamitische basisschool, of beter gezegd een Nederlandse basisschool met Islamitische grondslag, zijn erg enthousiast. Ze vertellen over waardering voor leerkrachten en over het duidelijke plan dat júist op deze scholen is over actief burgerschap, verschillen in culturen, levenbeschouwelijke én maatschappelijke waarden.

Alle leerlingen, ook met een niet- Islamitische achtergrond zijn welkom op deze school.

Als leerkracht op een school met Islamitische grondslag besteed je veel aandacht aan de Nederlandse taal. Taalproblematiek en achterstanden komen vaker voor en op een school met Islamitische grondslag wordt hard gewerkt om de taal volledig op niveau te krijgen.  


Als leerkracht binnen het Islamitische onderwijs draag je bij aan;

  • De sociale en cognitieve ontwikkeling van jouw leerlingen
  • De Nederlandse taal
  • Actief burgerschap


Daarnaast biedt je ruimte voor Islamitische normen en waarden, feestdagen en gebeden.

De Soenna en de Koran worden binnen het Islamitische onderwijs toegankelijk gemaakt voor de leerlingen en er is ruimte voor bijvoorbeeld het gebed en de Islamitische feestdagen.

Als leerkracht wordt niet van je verwacht dat je zélf de Islamitische geloofsovertuiging hebt. Er is een godsdienstleerkracht aanwezig die de leerlingen hierin onderwijst.


Er is ruimte in zowel de onderbouw (groep 2) als de bovenbouw (groep 7/8). Afhankelijk van jouw voorkeur, kennis en ervaring bepalen we welke doelgroep het beste bij jou past.

Functie eisen

Naast de bevoegdheid om les te geven binnen het primair onderwijs (PABO-diploma) bezit je de volgende eigenschappen.

Je;

  • Hebt affiniteit met de doelgroep
  • Kiest er bewust voor om les te geven op een Nederlandse basisschool met Islamitische grondslag
  • Bent leergierig, ruimdenkend en flexibel


Maandag biedt jou;

  • Een marktconform salaris volgens de cao-onderwijs schaal 10
  • Een reiskostenvergoeding tot €0,19 per kilometer
  • Een persoonlijke aanpak, uitgaand van jouw wensen
  • Onbeperkte deelname aan zowel online als fysieke trainingen georganiseerd door onze Maandag® academy


Over het bedrijf

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. Daarom zijn we zo’n goed team. Snel, gedreven en heel positief. We willen alles uit ons werk halen en zien werkgeluk als de sleutel voor succes. Jij toch ook?

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Lotte van de Graaff
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Lotte van de Graaff