Leerkracht (speciaal) basisonderwijs

Lotte van de Graaff
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Lotte van de Graaff
JUN 25
Noord-Holland Permanent HBO
25.07.2020 104120020
Solliciteren

Over de functie

Jij bent de leerkracht die zich focust op wat een kind kan en niet op wat een kind niet kan. Je laat ze hun mogelijkheden zien en zorgt er zo voor dat zij met zelfvertrouwen een plek in de maatschappij innemen. 


Als leerkracht speciaal onderwijs werk je met kinderen die op bepaalde gebieden extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Je werkt vaak met kleinere groepen, waardoor je de mogelijkheid hebt om iedereen in de klas onverdeelde aandacht te geven. Aandacht die de leerlingen ook daadwerkelijk nodig hebben.Hetgeen je als leerkracht binnen het speciaal onderwijs tegen moet kunnen, is dat er voor de leerlingen keer op keer een nieuwe kans gecreëerd wordt. Natuurlijk zijn er consequenties voor bepaald gedrag, maar er is ook altijd weer een nieuw begin waarin de leerlingen met een schone lei kunnen beginnen.


De volgende vaardigheden en werkzaamheden zijn voor een leerkracht speciaal onderwijs extra belangrijk;

  • Echt contact maken met de kinderen, zodat je (beter) begrijpt wat ze nodig hebben.
  • Consequent handelen. Duidelijkheid en structuur zijn vaak nóg belangrijker.
  • Intensief contact met het omliggende netwerk van de kinderen en hun ouders.


Vaak zal je als leerkracht in het speciaal onderwijs merken dat je in het begin veel moet investeren in een vertrouwensband. Wanneer die vertrouwensband er is, zullen veel deuren zich daadwerkelijk openen.

Functie eisen

Naast een lesbevoegdheid zijn voor deze functie nog wat andere eigenschappen en vaardigheden benodigd;

  • Affiniteit met de doelgroep.
  • De master SEN is een pré.
  • Geduld, doorzettingsvermogen en reflectievaardigheden helpen je om samen met de kinderen/jongeren een band op te bouwen.


Maandag® ondersteunt jou in het volledige proces. Van het opmaken van je CV en het begeleiden in sollicitaties tot het bieden van kennis en vaardigheidstrainingen die ervoor zorgen dat jij je (verder) kan ontwikkelen tot een leerkracht waar je trots op bent. 

Daarnaast word je uitbetaald volgens de CAO onderwijs schaal 11, krijg je een reiskostenvergoeding van  €0,19 per gereden kilometer én kun je onbeperkt deelnemen aan zowel online als fysieke trainingen van onze Maandag® academy.

Over het bedrijf

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. Daarom zijn we zo’n goed team. Snel, gedreven en heel positief. We willen alles uit ons werk halen en zien werkgeluk als de sleutel voor succes. Jij toch ook?

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Current job is not marked as favorite, click to favorite this job
Lotte van de Graaff
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Lotte van de Graaff