Skip to footerSkip to content

7 jun. 2021

Herken en leer omgaan met verward gedrag (Nieuwegein)

Nieuwegein
Training
10.00 - 17.00
Onderwijs, Overheid en zorg

‘Verwarde man klimt op dak gemeentehuis’, ‘Verward persoon bedreigt ziekenhuispersoneel’, ‘Politie arresteert verwarde vrouw na brand in woning’.    Wie zijn deze mensen? Waarom doen ze zo? Hoe herken je vreemd gedrag en hoe ga je er mee om?   Steeds vaker wordt er in de media gesproken over ‘verwarde personen’. Er zijn ontzettend veel beroepsgroepen, instellingen en bedrijven die tijdens het uitvoeren van hun dagelijkse werk te maken krijgen met mensen met verwardheid, moeilijk gedrag en/of andere ingewikkelde problematiek. Verward gedrag kan voortkomen vanuit allerlei psychiatrische stoornissen, gedragsproblemen, psychische klachten of middelengebruik. Waarom gedragen mensen zich eigenlijk zo? Wat houdt het precies in? Maar vooral: Hoe ga je er mee om?  

Programma

  • Wat is verward gedrag?

  • Oorzaken en achtergrond

  • Herkennen van verward gedrag

  • Do’s en Don’ts in het contact

  • Praktische tips om adequaat en effectief te handelen

De training wordt gegeven door twee ervaren gezondheidszorgpsychologen die vanuit het forensisch psychiatrische werkveld hun kennis en kunde doceren.   

Workshop

Tijdens deze ééndaagse interactieve training wordt het brede spectrum van oorzaken van verward gedrag behandeld. Je leert aan de hand van theorie, beeldmateriaal en praktijkvoorbeelden verward gedrag herkennen en begrijpen. Je krijgt handvatten voor de omgang met personen met verward gedrag die je direct kan toepassen in de praktijk.   

Resultaten

  • Je weet wat verward gedrag is;

  • Je bent je bewust van de verschillende factoren en oorzaken die tot verward gedrag kunnen leiden;

  • Je herkent verschillende vormen van verwardheid;

  • Je hebt handvatten om effectief om te gaan met personen met verward gedrag.

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Meer evenementen ontdekken

3 jun. 2023

Lesgeven vanuit je hart

Eindhoven
Training
09:00 - 17:30
Onderwijs

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.
Neem contact op