Skip to footerSkip to content
Belangrijke banen

‘De afwisseling en vrijheid bij Maandag® zijn ideaal voor mij’

4 apr. 2022
tessa-vanderputten-maandag-blog

Tessa van der Putten is kleuterjuf in hart en nieren. Dat wist ze al toen ze in de brugklas zat. Na een tijd waarin ze onder andere als ondernemer werkte, is ze nu via Maandag® terug in het basisonderwijs. “De openheid en het pure van kleuters, daar kan ik echt van genieten.”

In 1982 studeerde Tessa af als kleuterleidster. Maar in die tijd was er in het onderwijs bijna geen werk te krijgen. “Daarom heb ik drie jaar als invaller gewerkt”, vertelt ze. “Dat vond ik toch te onzeker. Toen kwam ik in de commerciële dienstverlening terecht. Nadat ik was getrouwd en twee kinderen kreeg, stond ik weer even voor de klas. Maar in 2010 kochten mijn man en ik samen een sportschool. Dat was een droom die uitkwam. Het viel alleen niet te combineren met het onderwijs. In 2014 kreeg mijn leven opeens een heel andere wending, waarna het onderwijs toch weer lonkte.”

200% gemotiveerd als leerkracht

Tessa hoorde toen via via over Maandag®. “Ik dacht: dit is het voor mij. De afwisseling en vrijheid leken me ideaal”, vertelt ze. “Zeker ook met mijn achtergrond als ondernemer. Via Maandag® ging ik als leerkracht aan de slag, steeds op een andere basisschool. Omdat ik niet gebonden ben aan één school, kijk ik met een frisse blik naar de gang van zaken. Zo help ik op mijn manier het onderwijs te verbeteren. En blijf ik 200% gemotiveerd om er voor de kinderen te zijn. Want dat blijft het allerbelangrijkst voor me. De openheid en het pure van kleuters, daar kan ik echt van genieten. Als leerkracht kan ik een steentje bijdragen aan hun ontwikkeling. Het is voor kinderen zo belangrijk dat ze zich gezien en gehoord voelen. Vergeleken met 25 jaar geleden is daarin niets veranderd. Uiteindelijk blijft de kern hetzelfde: de manier waarop je kinderen benadert en probeert uit te dagen. In mijn lessen probeer ik altijd de creativiteit van kinderen te stimuleren.”

Een veilige basis

In de toekomst wil Tessa graag startende onderwijsprofessionals in hun loopbaan begeleiden. “Met mijn ervaring kan ik leerkrachten goed op weg helpen. Maandag® steunt me in deze ambitie. Ze schenken me echt vertrouwen, dat is zo fijn. Ook als het op een school even niet zo lekker loopt, voel ik me erg gesteund door mijn recruiter. Met zo’n veilige basis kan ik me helemaal richten op mijn werk met de kinderen, samen met de andere leerkrachten.” Haar (tijdelijke) collega’s zijn haar dierbaar. Ze investeert dus in een goede samenwerking. “Het onderwijs is vaak hard werken. Het helpt als de verhouding met andere leerkrachten goed is. We zetten echt samen onze schouders eronder.”

Heb jij ook een passie voor het onderwijs? Bekijk hier onze vacatures of neem eens contact op met de Maandag®-vestiging bij jou in de buurt.


Relevant voor jou

blog-wat-betekent-werken-bij-maandag

Wat betekent werken bij Maandag®?

27 mei 2022