Juridisch beleidsmedewerker belastingen

Merlien Soedhoe
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Merlien Soedhoe
FEB 12
Overijssel Tijdelijk HBO
14.03.2019 Job-Nr: 9196312
Solliciteren

Over de functie

Voor een overheidsinstelling zijn wij op zoek naar een juridisch beleidsmedewerker belastingen (16 uur per week). Als juridisch beleidsmedewerker belastingen draag je zorg voor de beleidsadvisering aan de gemeenteraad, college, portefeuillehouder, teamleider en ambtelijke organisatie op het gebied van de gemeentelijke belastingen en de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). Je verzamelt en verwerkt je gegevens voor de benchmark van de Waarderingskamer. Daarnaast redigeer je belastingvoorstellen (inclusief het bepalen van de tarieven) en belastingverordeningen (inclusief kostendekkendheid analyse) en zorg je dat de verordeningen correct aansluiten bij het beleid en de wet- en regelgeving. Het behandelen van (complexe) bezwaar- beroep- en verweerschriften van de gemeentelijke belastingen en beschikkingen Wet WOZ en het vertegenwoordigen van de gemeente bij de Rechtbank, Gerechtshof en in cassatie bij de Hoge Raad valt ook onder jouw werkzaamheden. Als laatste stel je ten behoeve van de begroting en het jaarverslag de paragrafen lokale heffingen op en ben je verantwoordelijk voor de managementrapportages.

Wij zoeken een inspirerende en enthousiaste collega die in staat is zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhouding en bezit een flexibele en klantgerichte instelling. Voor jou geldt: ‘afspraak = afspraak.’ Je kijkt buiten de grenzen van jouw team en zoekt actief de samenwerking op.

Functie eisen

Wie ben jij?

  •  Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een juridische opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van het bestuursrecht;
  • Je hebt minimaal 3 jaar als Juridisch beleidsmedewerker belastingen in de afgelopen 10 jaar. 

Over het bedrijf

Maandag® bestaat al bijna 30 jaar. Opgericht in 1989 en sinds 2007 actief onder de naam Maandag®. De maandag staat voor ons voor een nieuw en fris begin. Voor ambitie en optimisme, het gevoel dat alles mogelijk is. Voor ons is het eigenlijk elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk en van werken. Zij zien werk als een belangrijk onderdeel van hun leven en willen daar alles uithalen. Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® de detacheerder van de publieke sector.


Naast de inhoudelijke uitdagingen zijn er nog een aantal extra voordelen om bij Maandag® te werken. Je profiteert namelijk van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, een fijn salaris en ook voor je oude dag wordt gezorgd. Daarnaast kun je jezelf ontplooien door gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en vervolgopleidingen via de Maandag® Academy. Verder kun je je netwerk laten groeien door deel te nemen aan activiteiten van Club Maandag®. Voor een overzicht van alle actuele vacatures verwijs ik je graag naar ons vacatureoverzicht

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job