Digital Customer Journey Expert

JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Mijke Nauta
FEB 11
Noord-Holland Vast HBO
13.03.2019 Job-Nr: 9195773
Solliciteren

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een Customer Journey Expert (32-40 uur per week) , die ons gaat helpen om de digitale journey van Maandag® naar professionals en opdrachtgevers neer te zetten. Maandag® investeert in haar klanten en professionals en wil een frictie-loze en superieure digitale klantervaring neerzetten. Jij bent iemand: die voortdurend wilt verbeteren, die data-driven en IT-savvy is, die een duidelijk beeld heeft van de manier waarop klantcommunicatie kan worden ingezet om de klantervaring te verbeteren en zelf ook mee wil werken. Je weet de Customer Journey factbased te schetsen en weet dit te vertalen naar impactvolle verbeteringen voor klantdossier en digitale klantcommunicatie.


Jij hebt                                                                                 

HBO/WO met minimaal 3 – 5 jaar werkervaring   

in customer experience management                            

Passie voor customer journey’s                                     

Analytisch vermogen en je neemt beslissingen         

op basis van data en feiten                                               

De kennis om zelf projecten op te pakken van         

  idee tot realisatie                                                            

• Een combinatie van strategie en uitvoering         


Jij krijgt

• Flexibele werktijden

Onbeperkt aantal vakantiedagen!!

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Tablet en telefoon van Maandag

Gezellig werken in een energiek team!

8% Vakantiegeld en pensioenregeling

Functie eisen

Wat ga je doen? 

Als customer journey expert ben jij verantwoordelijk voor het analyseren, uitschrijven en het uitvoeren van de klant- en kandidaat reis. Naast het uitwerken van de flow met moment of truth werk jij samen met het team ook uit hoe we dit door vertalen naar communicatie en activiteiten voor recruiters en accountmanagers op de vestigingen. Je komt als Customer Journey Expert te werken in het nieuwe marketing team. Binnen dit team is het jouw taak om met verbeterideeën te komen en daarmee de optimale digitale journey. Deze ideeën onderbouw je met feiten, stem je af met communicatie, HR en IT. Aangezien klantcommunicatie steeds meer digitaal verloopt is affiniteit met IT heel belangrijk. Dat je de samenwerking binnen de afdeling pro actief op zoekt is vanzelfsprekend.

Over het bedrijf

Over ons

Maandag®: marktleider in het detacheren van professionals in de zorg, het onderwijs en bij de overheid. Landelijk actief met 23 vestigingen. Maandag® vindt het vinden van bevlogen, ondernemende medewerkers essentieel. En dat zijn geen loze woorden. Wij zijn een platte, energieke organisatie. Start up mentaliteit, maar ervaren. Eerst wie, dan wat. Wij steken veel tijd en energie in het opleiden van de beste mensen. Centraal staan plezier in werk, drive en professionaliteit.

 

Whoohoo: actief in engineering, construction, finance, IT, life science en aviation. 10 Vestigingen (en groeiende) in Duitsland, België en Polen.

Tof? Solliciteer dan direct en we nemen contact met je op! Tot Maandag®!


Momenteel werken we vanuit Purmerend, maar vanaf medio maart 2019 verhuisd ons hoofdkantoor naar een prachtig pand in Amsterdam-Sloterdijk!

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job