(sociaal) verpleegkundige in de rol van OGGZ Verpleegkundige in de wijk

Nicolette Kommers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Nicolette Kommers
FEB 04
Noord-Brabant Vast HBO
06.03.2019 Job-Nr: 9191554
Solliciteren

Over de functie

De Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) richt zich op sociaal kwetsbare mensen die zorg en/of hulp nodig hebben, maar dit niet krijgen. Psychische aandoeningen, verslaving, vereenzaming, werkloosheid of financiële problemen kunnen er toe leiden dat mensen steeds dieper wegzakken in een situatie van verkommering of verloedering. Het kan bijvoorbeeld gaan om vervuiling (waardoor stankoverlast en brandgevaar kan ontstaan), agressief gedrag, vereenzaming en verwaarlozing.

Deze mensen kunnen een risico vormen voor zichzelf en/of hun omgeving. Vaak is sprake van een combinatie van oorzaken. Voor hen dreigt maatschappelijke teloorgang en een lage kwaliteit van leven en welzijn. Door de complexe hulpvraag missen deze mensen de juiste zorg. Zij weten niet waar ze de zorg kunnen halen en de zorg kan hen niet bereiken. Ook zijn er mensen die zorg mijden. Er zijn dus zorgmissers en zorgmijders.

Als verpleegkundige bij de Thuiszorg Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) heb je een groot hart voor mensen met veel problemen tegelijk. Problemen die op elkaar inspelen en elkaar versterken. Soms al generaties lang. Je verricht medische handelingen en doet ervaring op met OGGZ-problematiek, je werkt zelfstandig in de wijk en hebt een mooi team van collega’s om mee te sparren. Maar nog veel belangrijker: je maakt een groot verschil in de levens van mensen die geen helper hebben.

Je werkt nauw samen met politie, toegangsteams, bemoeizorg, woningcorporaties en andere zorgorganisaties. Je bent in staat snel door te leiden naar en samen te werken met ketenpartners. Je bent er op gericht om samen met partners, na tijdige signalering, het contact met mensen met zorgelijk / verward gedrag te leggen en mee te werken aan verbetering van hun situatie. Het doel is de frequentie en de ernst van (escalerende) overlastsituaties terug te dringen. Vroeg signalering en preventie zijn hierin kernwoorden.


Regio: Tilburg

Duur: minimaal 1,5 jaar

Aantal uur per week: 28 – 36 uur

Dienstverband: vast in dienst via Maandag®

Functie eisen

·        Een afgeronde opleiding tot verpleegkundige, met aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Daarnaast aanvullende scholing en/of ervaring in de OGGZ , de verslavingszorg en /of de psychiatrie

·        Kennis van psychiatrie en bij voorkeur werkervaring in deze sector

·        Ervaring met gezondheidszorg en met kwetsbare doelgroepen en met name de doelgroep ‘personen met verward gedrag’en ‘zorgmijdende burgers’

·        Je bent een netwerkspeler die kan werken in multidisciplinair verband met tactische kwaliteiten en die voordurend wil verbinden

·        Je herkent somatische problematiek en kan hierop anticiperen

·        Je kunt actief de regie op je nemen, zowel naar de klant als naar de betrokken ketenpartners

·        Je bent in staat om de rol van de OGGZ verpleegkundige in deze pilot, samen met de toegang, verder te ontwikkelen en vorm te geven.


Wij bieden

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse organisatie in te zetten en uit te breiden. Daar wordt de zorgbranche blij en beter van, maar jij ook! Bij Maandag® koppel je dus de voordelen van een vaste werkgever aan de voordelen van flexibel werken! Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris dat recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de CAO CAR UWO – salarisschaal 8). Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten over deze opdracht? Of heb je algemene vragen over de mogelijkheden bij de grootste detacheerder in de publieke sector? Ik vertel je er graag meer over!


Jij zorgt graag voor mensen, wij zorgen graag voor jou.


Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job