Ecoloog/beleidsontwikkelaar

Merlien Soedhoe
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Merlien Soedhoe
FEB 04
Overijssel Tijdelijk HBO
06.03.2019 Job-Nr: 9191367
Solliciteren

Over de functie

Voor een overheidsinstelling in Overijssel zijn wij op zoek naar een enthousiaste ecoloog/beleidsontwikkelaar die haar of zijn expertise en ervaring inzet om ideeën, voorstellen, adviezen en plannen te beoordelen of te maken binnen het werkterrein van natuur en landschap. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig projecten te leiden en uit te voeren. Je doet dit vanzelfsprekend samen met collega’s en externe partijen.


Wat ga je precies doen?

We zoeken een enthousiaste ecoloog die inhoudelijke en beleidsmatig adviseert over voorstellen die voortvloeien uit PAS-gebiedsanalyses en de gebiedsprocessen uit de Ontwikkelopgave Natura 2000, een bijdrage kan leveren aan de actualisatie van PAS-gebiedsanalyses en Natura-2000-beheerplannen, vanuit de uitvoeringspraktijk kan door vertalen naar nieuw beleid en vice-versa, in staat is om projecten te begeleiden en daarvoor draagvlak te zoeken, subsidieaanvragen kan beoordelen en indien nodig inhoudelijke bijdragen kan leveren aan nieuw te ontwikkelen beleid. Kortom een uitdagende en afwisselende opdracht!


Als ecoloog ga je zelfstandig in overleg met collega’s en aan het werk met het beoordelen van de ecologische aspecten op tal van terreinen (o.a. Natura2000, Koersdocument “Natuur voor elkaar”). Hiervoor zoek je intern naar antwoorden en mogelijke oplossingen. Je bent in staat de resultaten goed te verwoorden en te verwerken in concrete inhoudelijke – en beleidsadviezen. Je hebt gevoel voor de consequenties van de oplossingen en legt daartoe waar nodig de relatie met de projectleiders, juridisch adviseurs, de andere ecologen, contractmanagers en specialisten op andere vakgebieden (b.v. vergunningverlening en handhaving). Je hebt gevoel bij de praktische uitvoerbaarheid en gevoeligheid van de vragen en mogelijke oplossingen. Je legt verantwoording af aan de betrokken projectleiders en/of teamleider. 

Functie eisen

Heb jij:

  • Minimaal HBO/WO opleiding afgerond op het gebied van biologie, ecologie of vergelijkbaar;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als ecoloog en/of ervaring over de wet- en regelgeving op het gebied van flora en fauna, Natura 2000/PAS;
  • Werkervaring op het gebied van: - SNL; - Natuurmonitoring; - Natuur(gebieden) in Overijssel.Ben jij de ecoloog die wij zoeken? Reageer direct!

Over het bedrijf

Maandag® bestaat al bijna 30 jaar. Opgericht in 1989 en sinds 2007 actief onder de naam Maandag®. De maandag staat voor ons voor een nieuw en fris begin. Voor ambitie en optimisme, het gevoel dat alles mogelijk is. Voor ons is het eigenlijk elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk en van werken. Zij zien werk als een belangrijk onderdeel van hun leven en willen daar alles uithalen. Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® de detacheerder van de publieke sector.

 

Naast de inhoudelijke uitdagingen zijn er nog een aantal extra voordelen om bij Maandag® te werken. Je profiteert namelijk van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, een fijn salaris en ook voor je oude dag wordt gezorgd. Daarnaast kun je jezelf ontplooien door gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en vervolgopleidingen via de Maandag® Academy. Verder kun je je netwerk laten groeien door deel te nemen aan activiteiten van Club Maandag®. Voor een overzicht van alle actuele vacatures verwijs ik je graag naar ons vacatureoverzicht

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job