Jurist Handhaving

Yannick Groot
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Yannick Groot
FEB 01
Noord-Holland Tijdelijk HBO
03.03.2019 Job-Nr: 9190226
Solliciteren

Over de functie

Als jurist Handhaving ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de complexe aandachtsvelden binnen een gemeentelijke organisatie. Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast levert de jurist een actieve bijdrage aan het VTH-beleidsplan, het uitvoeringsprogramma en de jaarrapportage. Onderdeel van de opdracht is het actief input leveren bij nieuwe regelgeving, zoals bestemmingsplannen en beleidsstukken. Het accent daarbij ligt op de handhaafbaarheidstoets en de mogelijkheden tot vereenvoudiging van regelgeving en deregulering. Daarbij maak je een koppeling met de aankomende nieuwe wetgeving zoals dat onder de Omgevingswet zal gaan gelden.


Als juridisch medewerker handhaving beschik je over de volgende competenties:

Je bent je bewust van politiek bestuurlijke sensitiviteit. Je bent een jurist die klant- en resultaatgericht te werk gaat. Daarnaast ben je betrouwbaar en heb je een flexibele instelling. Als laatst ben je in staat om integraal te werken en ben je besluitvaardig in zowel woord als schrift.

Functie eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Grondige kennis van het handhavingsrecht en het omgevingsrecht, met name op het gebied van bouw, ruimtelijke ordening, brandveiligheid
  • Kennis van horecarecht, met name APV, Drank- en horecawet en milieuaspecten.
  • Minimaal 1 jaar recente ervaring in een functie als juridisch medewerker handhaving.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job