Beleidsadviseur wonen

Maurice Vermeul
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Maurice Vermeul
JAN 22
Zuid-Holland Tijdelijk WO
21.02.2019 Job-Nr: 9184142
Solliciteren

Over de functie

Wegens langdurige afwezigheid van de vaste medewerker zoeken we tijdelijk een Senior Wonen voor maximaal 4 dagen per week . Je belangrijkste taak is het schrijven van een woonvisie. Een korte taakomschrijving:


 • Het schrijven van een Woonvisie, rekening houdend met het nieuwe coalitieakkoord.
 • Het verrichten van de algemene taken van een senior beleidsadviseur wonen tot een vaste medewerker aanwezig is.
 • Advies verschaffen aan de gemeentelijke organisatie over bestemmingen, het omzetten van werkbestemming naar wonen, blijverslening, starterslening en andere aanverwante zaken.
 • Het meedenken over gebiedsontwikkeling en woningbouwversnelling
 • Het beantwoorden van vragen van inwoners, met betrekking tot wonen


Functie eisen

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Je bent een schrijftalent, je kunt de input vanuit verschillende invalshoeken en disciplines uitstekend redigeren tot een prettig lopende tekst die geschikt is om als nota aan het gemeentebestuur voor te leggen;
 • Je bent goed ingevoerd in Haarlemmermeer en de regio: je kent de kernen, de schaal, de vraagstukken en hebt een globaal beeld van de woningbouwvraagstukken die hier spelen. Daarmee ben je in staat om snel inzetbaar en productief te zijn;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van een woonvisie die zowel de aanbodzijde als de vraagzijde incorporeert;
 • Je bent financieel goed onderlegd, werkt plan- en projectmatig en weet uitstekend het juiste in- en externe proces te volgen zowel ambtelijk als bestuurlijk;
 • Je straalt enthousiasme uit, hebt een doortastende werkaanpak en bent een uitgesproken teamspeler.


Over het bedrijf

Deze gemeente, gelegen onder de rook van Schiphol, is op zoek naar een tijdelijk beleidsadviseur Wonen, die zijn voelsprieten en contacten midden in de samenleving heeft. Je komt te werken voor één van de grootste gemeenten van Nederland die staat voor participeren en verbinden. We werken van buiten naar binnen. Samen met onze burgers zoeken wij constant naar creatieve en duurzame ideeën om de leefomgeving te blijven verbeteren. Werk jij graag op het snijvlak van vraag en aanbod rond Wonen? Lees dan snel verder!

Binnen de gemeente heeft de Cluster Samenleving, Sport en Cultuur als opgaaf om het ‘samen leven’ te versterken. Samen met maatschappelijke partners verzorgt de cluster de beleidsadvisering op uiteenlopende beleidsvelden als sport, recreatie, cultuur, onderwijs, jeugd, welzijn, wonen en arbeidsmarkt.

Voor de cluster werken zo’n 50 mensen: collega’s die hun voelsprieten en contacten midden in de samenleving hebben; breed georiënteerd zijn, en kunnen schakelen tussen verschillende rollen. En die vanuit deze houding kritisch durven zijn op haalbaarheid van initiatieven en bestuurlijke wensen, en de juiste balans weten te vinden tussen zakelijkheid en partnerschap ten aanzien van onze maatschappelijke partners.


Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job