Leerplichtambtenaar

JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Marijke Vaatstra
JAN 11
Groningen Tijdelijk HBO
10.02.2019 Job-Nr: 9178549
Solliciteren

Over de functie

Als leerplichtambtenaar houd je vanuit de gemeente toezicht op het naleven van de Leerplichtwet. Op basis van deze wet zijn kinderen verplicht om naar school te gaan.


Jij onderzoekt wat de reden is van schoolverzuim en biedt hulp aan leerlingen, ouders en scholen die zoeken naar oplossingen om voortijdig schoolverlaten en schoolverzuim te voorkomen. 


Wat komt er allemaal nog meer bij kijken bij het werk van een leerplichtambtenaar?

Vaak is er een melding gedaan van ongeoorloofd schoolverzuim. Hier doe je onderzoek naar door middel van gesprekken te voeren met leerlingen en ouders tijdens huisbezoeken. Ook verstrek je adviezen aan de school omtrent de leerling en bespreek je met het zorgadviesteam van de school welk verzuimaanpak van toepassing is. Afgezien van de situatie, voer je overleggen met bijvoorbeeld het centrum voor jeugd en gezin, de raad voor de kinderbescherming, het openbaar ministerie, bureau jeugdzorg of de politie. Indien er geen andere mogelijkheid is, zal je de leerling moeten herplaatsen als deze niet op de school functioneert. Daarnaast ben je ook bezig met afhandelen en beoordelen van vrijstellingsverzoeken. 

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een jaar ervaring als leerplichtambtenaar;
  • Je beschikt over een HBO diploma (bij voorkeur SJD of MWD);
  • Je hebt affiniteit met het stimuleren van jongeren om de opleiding te hervatten;
  • Je bent bekend met het afhandelen van juridische zaken en de uitvoering van de leerplichtwet.

Over het bedrijf

Het leuke van Maandag is dat je de mogelijkheid krijgt om bij verschillende opdrachtgevers ervaringen op te doen, dit maakt het werk heel dynamisch en divers. Ook kun je je persoonlijk ontwikkelen dmv cursussen en trainingen die we bij Maandag aanbieden en krijg je een marktconform salaris volgens cao CAR UWO. Ook word je tijdens de opdracht begeleid door je account manager en recruiter van Maandag.


Wij zijn ontzettend blij met alle reacties. Mocht je echter binnen 5 werkdagen geen reactie hebben ontvangen, dan sluit jouw profiel mogelijk niet voldoende aan en zullen we jouw sollicitatie in dit traject niet verder behandelen.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job