Functioneel Beheerder

Faye de Meij
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Faye de Meij
JAN 10
Zuid-Holland Vast HBO
09.02.2019 Job-Nr: 9177956
Solliciteren

Over de functie

Bij de gemeente wordt het functioneel beheer van de generieke informatiesystemen centraal uitgevoerd bij de Opgave Informatie. Binnen deze opgave vindt het beheer van onze informatievoorziening en de documentatie plaats. Verder draaien ze mee in projecten met als doel de informatievoorziening te innoveren. Tot slot, voorziet de organisatie haar klanten van adviezen over alles dat met de informatiehuishouding van de gemeentelijke organisatie te maken heeft. Je kunt daarbij onder andere denken aan: informatiebeleid en -architectuur, automatisering en gegevensbeheer. Het technisch beheer is uitbesteed aan een Gemeenschappelijk Regeling.

 

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze en energieke Functioneel beheerder voor het functionele beheer van een aantal applicaties binnen het Sociaal Domein. Binnen het Sociaal Domein zijn veel veranderingen gaande die van invloed zijn op werkzaamheden in het primaire proces. Je vindt het dan ook een uitdaging om het gebruik van de applicaties te wijzigen en te optimaliseren zodat ze ondersteunend zijn aan deze veranderingen.

 

Daarnaast krijg je de ruimte en mogelijkheden om bij te dragen aan de professionalisering van het team. De werkzaamheden vinden plaats binnen de Opgave Informatie. Namens de proceseigenaren ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van één of meerdere informatiesystemen binnen een deel van de organisatie. Als functioneel beheerder streef je op operationeel niveau, binnen gegeven kaders, de volgende doelstellingen na:

 

·        zorgen voor ongestoord en optimaal gebruik van de applicaties;

·        vertalen van business wensen in noodzakelijke wijzigingen;

·        behartigen van het belang van de business in (IT-)projecten;

·        zorgen voor het geruisloos in productie nemen van nieuwe en gewijzigde applicaties.


Functioneel Beheer is de intermediair tussen de business en IT. Vanuit deze positie heeft de afdeling Functioneel Beheer richting de business contacten met enerzijds de eigenaar en anderzijds met de gebruikers van de bedrijfsprocessen en applicaties. Met de eigenaar maakt zij afspraken over de te leveren dienstverlening en worden uitspraken gedaan ten aanzien van het beslissen over wijzigingen en het prioriteren daarvan. Richting de gebruikers heeft functioneel beheer een ondersteunende rol. Vanuit diezelfde intermediairpositie heeft zij daarnaast ook contacten met IT-leveranciers. Hierbij borgt zij dat de IT-dienstverlening dusdanig acteert dat de business zijn werk kan doen. Het kernwoord daarbij is klantgerichtheid, stabiliteit en pro activiteit.


Deze functie kan zowel op basis van 32 als 36 uur worden ingevuld.

 


Functie eisen

Om succesvol te zijn als Functioneel Beheerder bij onze opdrachtgever vragen wij het volgende:


·        Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Informatiemanagement of vergelijkbaar

·        Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder in de afgelopen 5 jaar, bij voorkeur binnen een gemeente

·        Aantoonbare werkervaring met Zorgned (Wmoned of Rondom) (harde eis!)

·        Aantoonbare werkervaring met wijzigingsbeheer en testen van systemen

·        In het bezit van een BISL certificaat

·        Je bent bekend met geautomatiseerde tools voor rapportage en analyse

·        Je hebt kennis van analyse methoden en technieken

·        Met processen uit het Sociaal Domein die door de IT worden ondersteund ben je (enigszins) bekend

·        Daarnaast kun je uitstekend samenwerken binnen een team, ben je servicegericht en een serieuze gesprekspartner voor de business.

·        Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.


Wat Maandag Den Haag jou biedt:


·        Een goed salaris gebaseerd op de CAR-UWO CAO voor gemeentes 

·        Een vast dienstverband bij Maandag is bespreekbaar

·        Reiskostenvergoeding van € 0,19 per km of een lease-auto

·        Persoonlijke begeleiding door jouw Accountmanager en Recruiter

·        Trainingen via de Maandag® Academy en thuis online 

·        25 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld

·        De kans om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen binnen ons uitgebreide netwerk in de overheidssector.


Genoeg redenen dus om vandaag nog te solliciteren! 

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een groeiende gemeente en erkent het toenemende belang en de complexiteit van haar Informatievoorziening. Om die reden is het Functioneel Beheer per 1 januari 2018 gecentraliseerd, zodat het team krachten kan bundelen en verder kan bouwen aan de professionalisering van het team en de dienstverlening.


Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job