Juridisch Medewerker Handhaving

Yannick Groot
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Yannick Groot
JAN 03
Noord-Holland Tijdelijk HBO
02.02.2019 Job-Nr: 9174407
Solliciteren

Over de functie

Ben jij een ervaren jurist handhaving en op zoek naar een nieuwe uitdaging in Noord-Holland?

In teamverband voer je handhavingsprocedures uit en draagt daarmee bij aan de doelstellingen van jouw werkgebied. Met name op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Die doelstellingen verschillen per gebied en onderwerp, al naar gelang de risico's en de mate van overlast. Omdat de opgave groot is, ligt de uitdaging in gericht toezicht houden en handhaven met slimme methoden en in samenwerking met anderen.

De medewerker wordt in ieder geval belast met de handhaving van het Voorbereidingsbesluit. Vanwege de inhoudelijke complexiteit vraagt dit om nauwe afstemming met collega's uit verschillende expertisevelden en bestuurders. Vanwege de bestuurlijke/publicitaire gevoeligheid is snelle, zichtbare handhaving gewenst.

Daarnaast voer je handhavingsprocedures naar aanleiding van constateringen van toezichthouders en politie uit; ondersteun je toezichthouders bij hun werk; licht je besluiten toe bij de bezwaarschriftencommissie en ondersteun je de behandelend jurist in beroepszaken; lever je een bijdrage aan rapportages over productie, resultaten, effecten en ontwikkelingen; neem je deel aan projecten op het gebied van toezicht en handhaving en participeert in gebiedsteams; en bereid je (bestuurlijke) besluitvorming voor.

Functie eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Grondige kennis van het handhavingsrecht en het omgevingsrecht, met name op het gebied van bouw, ruimtelijke orderning, brandveiligeheid
  • kennis van horecarecht, met name APV, Drank- en horecawet en milieuaspecten.
  • minimaal 3 jaar recente ervaring in een functie als juridisch medewerker handhaving.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job