Jurist Omgevingswet

Merlien Soedhoe
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Merlien Soedhoe
DEC 21
Overijssel Vast WO
20.01.2019 Job-Nr: 9171715
Solliciteren

Over de functie

De komst van de Omgevingswet biedt vele nieuwe juridische uitdagingen voor een jurist omgevingsrecht. Ter versterking van ons team ben ik op zoek naar een jurist omgevingsrecht.

Als Jurist omgevingsrecht voer je werkzaamheden uit in het kader van de Wabo, de Wet ruimtelijke ordening, de Wet milieubeheer, de Wet Natuurbescherming en aanverwante wetgeving. Je voert zowel zelfstandig als in teamverband advieswerkzaamheden uit. Je begeleidt omgevingsrechtelijke trajecten voor onze klanten, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s van verschillende disciplines. Je probeert daarbij de gang naar de rechter voor onze klanten te voorkomen maar als het nodig is, sta je klaar om te procederen. Je bent de juridische vraagbaak voor je collega’s binnen de gemeente en je volgt alle ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht om zo je collega’s van je juiste informatie te voorzien.

Je hebt een centrale, leidende rol in het volledige traject om te komen tot bestemmingsplannen en planherzieningen. Voor complexe gebiedsopgaven waar veel verschillende belangen spelen draai jij je hand niet om. Je zorgt voor een goede ruimtelijke afweging. Je zet specialisten in om gericht en in samenhang advies uit te brengen over de uitwerking van een plan en stuurt op de voortgang van het proces. Je begeleidt het bestuurlijke besluitvormingsproces.


Je zet het doel en de opgave centraal en schakelt soepel tussen de verschillende wettelijke kaders (Wro, Wabo) om tot een afweging te komen. Je presenteert je adviezen en plannen gezaghebbend, met overtuigingskracht. Je waakt over politieke gevoeligheid, integraliteit en uitvoerbaarheid. Je zorgt voor goede afstemming met en draagvlak bij andere teams in de organisatie. Je bent een gedegen sparringpartner voor je collega’s en bent in staat om minder ervaren collega’s te helpen in hun ontwikkeling.


Functie eisen

Voor deze functie vragen wij van jou:

-      WO afgeronde opleiding richting Nederlands Recht;

-      Ervaring als jurist of advocaat;

-      Kennis opgedaan binnen bestuursrecht en omgevingsrecht;


Ben jij degene die ik zoek! Reageer dan nu!

Over het bedrijf

Maandag® bestaat al bijna 30 jaar. Opgericht in 1989 en sinds 2007 actief onder de naam Maandag®. De maandag staat voor ons voor een nieuw en fris begin. Voor ambitie en optimisme, het gevoel dat alles mogelijk is. Voor ons is het eigenlijk elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk en van werken. Zij zien werk als een belangrijk onderdeel van hun leven en willen daar alles uithalen. Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® de detacheerder van de publieke sector.

 

Naast de inhoudelijke uitdagingen zijn er nog een aantal extra voordelen om bij Maandag® te werken. Je profiteert namelijk van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, een fijn salaris en ook voor je oude dag wordt gezorgd. Daarnaast kun je jezelf ontplooien door gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en vervolgopleidingen via de Maandag® Academy. Verder kun je je netwerk laten groeien door deel te nemen aan activiteiten van Club Maandag®. Voor een overzicht van alle actuele vacatures verwijs ik je graag naar ons vacatureoverzicht

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job