Verzorgende IG en Verpleegkundige Gehandicaptenzorg

Nicolette Kommers
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Nicolette Kommers
OKT 12
Noord-Brabant Vast MBO
11.11.2018 Job-Nr: 9139271
Solliciteren

Over de functie

Schommelingen in fysieke en mentale gesteldheid komt vaak voor bij mensen met een beperking. 

Naast de begeleiders is de mate van verpleging en verzorging bij mensen met een verstandelijke beperking sterk afhankelijk van de ernst van de beperking. Met een lichte verstandelijke beperking kunnen mensen (onder begeleiding) zelfstandig werken en wonen. Anderen hebben meer zorg en begeleiding nodig. Weer anderen hebben door een ernstige meervoudige beperking intensieve zorg en begeleiding nodig.

Jouw taak als Verzorgende IG of Verpleegkundige om vertrouwen en veiligheid te geven waardoor ze kleine stapjes vooruit kunnen maken. Bij een verstandelijke beperking kunnen zij heel direct en heftig reageren op bepaalde prikkels. In onverwachte of moeilijke situaties blijf je rustig en herstel je het evenwicht. Daarnaast kunnen zij tegelijkertijd een lichamelijke of zintuiglijke beperking hebben, of gezondheidsproblemen. Tevens kan er sprake zijn van psychische of gedragsstoornissen. Als verpleegkundige houd je het effect van medicijnen in de gaten of verricht je andere verpleegkundige handelingen die gericht zijn op verbetering van het welzijnsgevoel en de algehele gezondheid.

Al deze werkzaamheden behoren tot een ondersteuningsplan dat je vaak zelf opstelt, evalueert en aanpast. Je stemt daarin de hulpverlening af op de behoeften van de cliënt. Omdat je regelmatig overlegt met andere hulpverleners zoals activiteitenbegeleiders, fysiotherapeuten en logopedisten, horen goede communicatieve vaardigheden ook bij je werk, want ook het schrijven van rapportages is een onderdeel hiervan. Bovendien is het ook voor het contact met ouders, familie of werk belangrijk dat er heldere lijnen zijn.

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg ligt de nadruk binnen je werk op de omgang met mensen. Door jouw aanwezigheid voelen ze zich veilig, worden ze gestimuleerd en leren ze bepaalde vaardigheden. Je moet het leuk vinden om je te verplaatsen in de belevingswereld van de ander en voldoening kunnen halen uit ogenschijnlijk kleine veranderingen.

Daarnaast begeleid je mensen bij het accepteren van hun beperkingen of het verwerken van vervelende gebeurtenissen in hun leven. Je hebt daar het vertrouwen van je cliënt voor nodig. Je hebt aandacht voor leuke en positieve dingen en kunt voor prettige omstandigheden zorgen.

Functie eisen

 • Een afgeronde opleiding Verzorgende IG niveau 3 of Verpleegkunde niveau 4.
 • Registratie in het kader van de Wet BIG (Indien Verpleegkundige)
 • Voldoening kunnen halen uit (soms kleine) veranderingen
 • Een activerende en motiverende houding
 • Stressbestendigheid in moeilijke situaties
 • Zelfstandig beslissingen kunnen nemen
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden 

Daarnaast verwachten wij van jou dat je:

 • Zelfstandig kunt werken in interdisciplinair teamverband;
 • Goed kunt samenwerken;
 • Bereid bent, aan de functie verbonden, onregelmatige diensten te werken;
 • Sensitief, zorgvuldig, klantgericht, flexibel en assertief bent.

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse organisatie in te zetten en uit te breiden. Daar wordt de zorgbranche blij en beter van, maar jij ook! Bij Maandag® koppel je dus de voordelen van een vaste werkgever aan de voordelen van flexibel werken! Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris dat recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de salarisschalen). Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Ook biedt Maandag® de mogelijkheid om je door te ontwikkelen tot MBO Verpleegkundige, waarbij je de studie naast je werk als Verzorgende IG kunt volgen. De opleidingskosten worden vergoed door Maandag®.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! 

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job