Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Jurgen Barentsen
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Jurgen Barentsen
OKT 03
Gelderland Vast HBO
02.11.2018 Job-Nr: 9135257
Solliciteren

Over de functie

Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige binnen de doelgroep NAH met comorbiditeit ben jij verantwoordelijk voor de intake gesprekken, dit zijn gesprekken waarbij er een verkenning wordt gedaan van de problemen. Daarnaast ben je in staat om een hypothese te stellen betreffende de psychiatrische diagnostiek en kun je een sociaal psychiatrische verpleegkundige diagnose stellen. Hierna wordt een voorstel voor behandeling gemaakt, welke meestal wordt uitgevoerd in samenwerking met andere disciplines en instanties. Een SPV kan gebruik maken van verschillende therapeutische deeltechnieken, zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, motiverende gespreksvoering en probleemoplossende gesprekstechnieken. Met behulp van deze deeltechnieken kan je een patiënt behandelen en begeleiden. Door de verpleegkundige achtergrond ben je in staat een rol te spelen bij de farmacotherapie (medicatie). Je geeft voorlichting over de werking van voorgeschreven psychofarmaca, begeleidt de patiënt met betrekking tot therapietrouw, observeert de werking van de medicatie en rapporteert daarover aan de voorschrijvend arts. Indien nodig ben je in staat de medicatie te verstrekken of toe te dienen. Het betreft hier langdurende zorg waarbij geen DBC's nodig zijn.

Functie eisen

Voor deze functie spreek ik graag een kandidaat die:


  • een afgeronde opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige heeft;
  • BIG geregistreerd is;
  • beschikt over specifieke kennis van de doelgroep, Gehandicaptenzorg met NAH, comorbiditeit, psychiatrie, begeleidings- en behandeltechnieken;
  • kennis heeft van de organisatie, procedures, richtlijnen, relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart;
  • in staat is om, vooral in acute situaties, zelfstandig en snel beslissingen te nemen over welke interventies genomen moeten worden. Hiervoor kun je altijd een psychiater raadplegen.
  • beschikt over goede sociale vaardigheden;
  • zelfstandig en flexibel is;
  • affiniteit heeft met de doelgroep;
  • in het bezit is van rijbewijs B en eigen auto.


Wat biedt Maandag® jou? Uiteraard naast een marktconform salaris is het leasen van een auto een mogelijkheid bij ons. Hierbij is de keuze aan jou of je deze voor woon-werk verkeer wilt gebruiken of ook privé wilt rijden. Kies je ervoor om met eigen vervoer te gaan? Dan kan dat ook en vergoeden wij €0,19 per kilometer. Maandag® is naast jouw werkgever ook jouw sparringpartner en wij denken graag mee met jouw ambities en carrière stappen.


Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job