Allround financieel adviseur met gemeentelijke ervaring

Parisa Ghadiri
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Parisa Ghadiri
SEP 14
Noord-Holland Tijdelijk HBO
14.10.2018 Job-Nr: 9127076
Solliciteren

Over de functie

Voor een interessante Gemeente zijn wij opzoek naar een ervaren Financieel Adviseur met gemeentelijke ervaring.

Als financieel adviseur overzie je de belangrijkste beleidsontwikkelingen binnen de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Je adviseert gevraagd en ongevraagd op het juiste niveau over onderwerpen die de financiële positie van de gemeente beïnvloeden. Dilemma’s weet je daarin goed te benoemen. Trends en ontwikkelingen weet je vroegtijdig te herkennen en je organiseert de dialoog daarover en de bijbehorende acties. Daarnaast regisseer je de totstandkoming van de complexere producten uit de P&C cyclus van de gemeente van A tot Z, zoals de Jaarstukken en de Begroting.


Werkzaamheden:

 • De adviseur houdt zich bezig met het opstellen van integrale P&C-producten, zoals duiding en analyse van de financiële cijfers en het schrijven van tekstuele financiële toelichtingen in samenhang met de inhoudelijke toelichtingen.
 • Een andere belangrijke taak is het adviseren van managementteams in de stad over belangrijke ontwikkelingen (monitoring en sturingsvraagstukken).
 • De adviseur voert ook adviesgesprekken met budgethouders en levert input voor de maandelijkse adviesgesprekken van de senior adviseur met de directeurs in de stad.
 • Daarnaast geeft hij/ zij input voor de afstemming overleggen van de senior adviseur met de businesscontroller en levert input voor de prestatiedialoog.
 • In voorkomende gevallen geeft de allround adviseur financieel advies over beleidsbesluiten, projecten en beleidsontwikkelingen binnen de onderdelen waar hij/zij voor werkt.
 • De allround adviseur stelt realisatiecijfers en prognoses op, voert financiële (trend)analyses uit, stelt financiële overzichten op (bijvoorbeeld verplichte paragrafen) en adviseert budgethouders op basis van de verkregen inzichten van de financiële functie over de financiële kaders en mogelijke oplossingen en scenario's binnen deze kaders.
 • Tevens adviseert de allround adviseur over onder andere afwijkingen en mogelijkheden tot verbetering en bijsturing en is tevens belast met de financiële beoordeling van subsidieaanvragen, financiële ondersteuning bij subsidievoortgangsgesprekken en levert input voor gemeentelijke kaders en richtlijnen.
 • Tot slot geeft de adviseur zelfstandig leiding aan projecten binnen de onderdelen die onder zijn/haar hoede vallen.

Functie eisen

 • HBO-WO opleiding met voorkeur richting Bedrijfskunde;
 • Kennis van BBV is een eis;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als financieel adviseur bij een gemeente waarvan met voorkeur minimaal 1 jaar bij een G4-gemeente (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht);
 • Ervaring met het voeren van budgetgesprekken, rapportages en begrotingen opstellen is een eis.

Over het bedrijf

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job