Programmamanager

JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Leonique Laureij
SEP 12
Zuid-Holland Tijdelijk HBO
12.10.2018 Job-Nr: 9125898
Solliciteren

Over de functie

Als programmamanager ben je opdrachtnemer van het programma en integraal verantwoordelijk voor het realiseren van het afgesproken resultaat binnen de gestelde randvoorwaarden (kaders). Je zorgt ervoor dat het projectteam goed functioneert en stimuleert tot samenwerking. Je bewaakt de relatie tussen lijn en project bent verantwoording schuldig aan de ambtelijk opdrachtgever. Als programmamanager weet je dat er meer belangen spelen dan alleen het projectbelang. Je zorgt voor de coördinatie tussen alle betrokken partijen en geeft leiding aan verschillende overleggen.


Het programma bestaat uit de volgende deelprojecten:

 • Renovatie gemeentehuis inclusief samenwerking / exploitatie partners
 • Reconstructie buitenruimte (Raadhuisplein en Havenstraat)

 

Renovatie van het gemeentehuis en aanpak van de openbare ruimte moet leiden tot;

 • Een gebouw dat minimaal voldoet aan de hedendaagse eisen van een kantoor.
 • Een bijdrage levert aan een levendig "centrum hart" en maatschappelijk en sociale voorzieningen in het centrum.
 • Een huiskamer voor alle Alblasserdammers waar het prettig vertoeven is,
 • Het plein een vanzelfsprekende verbinding is tussen alle omliggende gebieden.


De aanpak van dit project vindt op projectmatige wijze plaats. Dit betekent dat het project in fases wordt aangepakt, ontwikkeld en uitgevoerd. Het project bevindt zich in de overgang van voorbereiding met bijsturing (afronden aanbesteding incl. bestuurlijke besluitvorming) naar de uitvoering. Het aanbestedingstraject heeft nog niet tot een gunning van de opdracht geleid, omdat de enige inschrijving boven het aangegeven plafond ligt. De gemeente en de betreffende inschrijver zoeken in gezamenlijkheid naar aanpassingen aan het plan en de uitvoering om kosten te besparen en alsnog tot resultaat te komen en tot gunning over te kunnen gaan.


Gesprekken met partners

Daarnaast is de gemeente in gesprek met verschillende partners (onder andere bibliotheek en politie) die belangstelling hebben voor huisvesting in het gerenoveerde gemeentehuis. De verdere concretisering hiervan en afspraken maken over de exploitatie van het werkcafé en het vergadercentrum door Leerwerkwerkbedrijf Smile is onderdeel van de opdracht.

Functie eisen

Als programmamanager functioneer je als een spin in het web en ben je in staat om het project renovatie gemeentehuis en de buitenruimte te begeleiden. Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met het begeleiden van een bouwproces en het strak (bij)sturen op de beheersing van de risico's en kosten.

Je weet snel verbindingen te leggen met de maatschappelijk partners waarmee we samenwerken. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, techniek en aanbestedingen.


Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, een afgeronde relevante opleiding.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als programma- of projectmanager met vastgoed/bouwprojecten binnen een complex bestuurlijke omgeving.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt oog voor het team (intern en extern).
 • Je bent in staat om risico's te analyseren, signaleren en beheersen.
 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en organisatievermogen.
 • Je bent bestuurlijk sensitief en proactief.
 • Je kunt vasthoudend en overtuigend optreden.


Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Ik kom graag met je in contact via: 06 22 04 23 19 of mailen naar: Leonique.Laureij@maandag.nl of je kan solliciteren via de daarvoor bestemde knop!


Over het bedrijf

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job