Groepsbegeleider meidengroep (HBO)

Cindy den Heijer
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Cindy den Heijer
SEP 12
Zuid-Holland Tijdelijk HBO
12.10.2018 Job-Nr: 9125838
Solliciteren

Over de functie

Deze meiden hebben een ervaren, sterke, actieve en enthousiaste groepsbegeleider nog. Zoeken zij jou?

Voor een opdrachtgever in regio Rotterdam ben ik op zoek naar een enthousiaste, proactieve en ervaren groepsbegeleider voor op een meidengroep. De meiden zijn tussen de 12 en 16 jaar oud en kampen met complexe gedragsproblematieken (vaak ook problemen rondom seksualiteit).

Jij bent als groepsbegeleider een voorbeeldfunctie richting de meiden en maakt zaken bespreekbaar. Deze zaken maak je zowel één op één als in de groep bespreekbaar. Vanuit de meidengroep is er de mogelijkheid door te stromen naar het kamertrainingscentrum (KTC) voor meiden. Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de groep en het KTC. Het is belangrijk dat er een positieve en stimulerende leef- en opvoedklimaat gecreëerd wordt.

Voor een aantal meiden zal jij ook hun mentor worden. Dit houdt in dat je regelmatig individuele gesprekken voert die gericht zijn op de algemene ontwikkeling van de meiden en de voortgang in hun begeleidingsproces. Ook onderhoudt je contacten met hun familie en/of netwerk. Het begeleidingsplan wat jij voor de meiden opstelt stem je af met de gedragswetenschapper.

Jouw taak is dus het begeleiden en stimuleren van de meiden in de dagelijkste praktijk met het werken aan hun doelen en vergroten van hun vaardigheden. In het bijzonder begeleid je hen met sekse specifieke problematieken.

Jij komt in een leuk en gemotiveerd team te werken die bestaat uit een mix van MBO en HBO-geschoolde medewerkers. Dit team wordt ondersteund door een ervaren gedragswetenschapper.

Functie eisen

·        Relevante Hbo-opleiding (bij voorkeur Social Work);

·        SKJ-registratie;

·        Ruime ervaring in de jeugdzorg en het werken op residentiële groepen met meiden bij wie problematiek aan de orde is op seksueel gebied;

·        Bereid om op onregelmatige tijden te werken;

·        Sterke flexibele persoonlijkheid en een echte teamplayer!

Over het bedrijf

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job