Jeugdzorgprofessional

Dominique van Ierssel
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Dominique van Ierssel
SEP 11
Noord-Brabant Tijdelijk HBO
11.10.2018 Job-Nr: 9125270
Solliciteren

Over de functie

Voor de regio Midden- en West-Brabant zijn wij op zoek naar jeugdzorgprofessionals voor afwisselende projecten. Als echte generalist weet je alles over elke subcategorie binnen de jeugdzorg. De projecten vallen zowel binnen het gedwongen als het vrijwillig kader. Hierdoor krijg jij de afwisseling die je nodig hebt!

Analytisch ben je sterk. Je evalueert een (gezins-)situatie en beoordeelt, samen met de betrokkenen, of het noodzakelijk is om actie te ondernemen. Na vaststelling van de ernst van een zaak vertaal je deze in een hulpverleningsplan. Dit gebeurt in een justitieel kader en hierbij neem je zowel de behoeften van het kind als de ouders/voogden in acht. Waar nodig grijp je in. De veiligheid en ontwikkeling van het kind staan hierin voorop.

Zeker binnen iets kwetsbaars als de jeugdzorg is het van belang dat een proces nauwlettend geëvalueerd wordt. Samen met alle betrokkenen ben jij als jeugdzorgprofessional verantwoordelijk voor het realiseren en volgen van de nodige zorg. Je houdt de regie in handen en coördineert ondersteuners. Desondanks kan het voorkomen dat er crisissituaties ontstaan. Op dit soort momenten handel je adequaat en ben je je bewust van de gevolgen die een besluit kunnen hebben. Het algehele proces wordt gerapporteerd aan ofwel de kinderrechter ofwel de Raad van de Kinderbescherming. Zo worden uiteindelijk alle schakels binnen dit kwetsbare proces aan elkaar gelinkt.

Tijdens een project fungeer je als jeugdzorgprofessional ook als het eerste aanspreekpunt bij (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling. Hierin adviseer en ondersteun je bij het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Onder andere het aannemen van meldingen met betrekking tot huiselijk geweld en kindermishandeling en het inschatten van de veiligheid van de betrokkenen behoren dan tot je takenpakket. Is de melding gegrond? Dan is het zaak dat er snel gehandeld wordt. Samen met specialisten stel je een veiligheids- en herstelplan op om de situatie te verbeteren.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding (MWD, Pedagogiek of SPH)
  • Ervaring in het gedwongen kader is een pre, niet een vereiste
  • Je bent SKJ geregistreerd
  • Je hebt ruime kennis van de ontwikkelingen binnen de jurisprudentie en de sociale kaart
  • Je bent in staat om crisissituaties, persoonlijk/menselijk leed en agressie te filteren

Wat biedt Maandag® jou?

  • Salaris op basis van CAO Jeugdzorg zoals die nu luidt. Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring
  • Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen
  • Gedurende je opdracht word je begeleid door je accountmanager en recruiter

Over het bedrijf

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job