Medior toezichthouder

Sabine Kuijt
JOUW MAANDAG
Contactpersoon
Sabine Kuijt
SEP 06
Noord-Holland Tijdelijk MBO
06.10.2018 Job-Nr: 9123393
Solliciteren

Over de functie

Wil jij samen met een projectteam zorgen dat projecten soepel en conform de projectdoelen verlopen?

Voor een opdrachtgever in de regio Amsterdam zijn wij op zoek naar een medior toezichthouder voor 36 uur per week.

Als toezichthouder ga je je breed inzetten voor de projecten in uitvoering. Je zal vooral buiten op de bouwplaats aanwezig zijn, vaak op meerdere locaties en projecten tegelijk. Je houdt toezicht op het werk van de aannemer en je hebt daarom, naast kennis en ervaring als toezichthouder maaiveld en infrastructuur, ook ervaring met het coördineren van kabels en leidingen en het toepassen van BLVC in een stedelijke omgeving. Groen kennis is een pré. Je kent het bestek of ander contract tot in de details. Je hebt inzicht in de risicovolle activiteiten binnen het project en daar richt je je aandacht op, waarbij je zorgt dat de aannemer deze problemen voor is.

Als toezichthouder neem je een groot deel van de administratieve kant van het werk op je. Je beheert de stukken, maakt verslagen van bouwvergaderingen, zorgt dat het dossier goed bijgehouden wordt en houdt het risicodossier en de vergunningen bij. Je stelt toezicht- of V&G plannen op, waarvoor je nauw samenwerkt met de directievoerder. Je kan ook ingezet worden voor monitoringactiviteiten tijdens uitvoering van een project. Dit alles onder aansturing van de directievoerder. De complexiteit van het werk zit soms in de techniek, soms in de omgeving en soms in de belangen van betrokken partijen, maar meestal in alle drie.

Eigenschappen voor succes in deze functie zijn een proactieve instelling, werken conform de BLVC afspraken, goed kunnen samenwerken en goede communicatieve vaardigheden.

Functie eisen

  • MBO diploma in de richting van Civiele Techniek;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met toezicht op de volgende terreinen: maaiveldinrichtingen, infrastructuur, coördinatie van kabels en leidingen en toetsen van BLVC kader binnen stedelijke omgeving;
  • In bezit van een VCA certificaat;
  • Kennis van en ervaring met diverse contractvormen , waaronder overeenkomsten met open posten (OMOP);
  • Ervaring met VISI en KPD bestek administratie.

Over het bedrijf

De opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie die werkt aan projecten van planvorming tot en met uitvoering. In de uitvoering zijn ze verantwoordelijk voor directievoering en toezicht. Op dit moment is er ook een verschuiving van RAW bestekken naar andere contractvormen.

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job