Skip to footerSkip to content
Open sollicitatie

Hoe wil je inloggen bij maandag?

Inloggen als professionalInloggen als opdrachtgever

22 okt. 2021

Participatie en omgevingswet

Zwolle
Training
10:00 - 17:00
Overheid

In de Omgevingswet speelt participatie een essentiële rol. De wet biedt ruimte voor initiatiefnemers, maar legt ook plichten bij hen neer. Participatie, het betrekken van de omgeving bij planontwikkeling, is er daar één van.

Voor wie

Het integrale karakter van de Omgevingswet maakt de cursus interessant voor iedereen die met de Omgevingswet te maken krijgt, zoals initiatiefnemers en belangenvertegenwoordigers, beleidsontwikkelaars en -medewerkers, omgevingsmanagers en communicatie¬professionals, zakelijke adviseurs en bestuursassistenten.

Resultaten

De cursus geeft praktische handvatten voor participatie als maatwerk. We gaan in op de vrijheid die de Omgevingswet biedt, de valkuilen die met die vrijheid meekomen en de ‘knoppen’ waarmee je dit goed kunt inregelen. We benaderen participatie vanuit de verschillende rollen die betrokken partijen onder de nieuwe wet hebben. En we bieden de gelegenheid de inzichten toe te passen op een eigen casus. Daarmee kun je participatie nu al succesvol inzetten in jouw projecten.

Inhoud van de training

  • Participatie als maatschappelijke trend

  • Participatie in de Omgevingswet

  • Participatie als gezamenlijke opgave

  • Participatie als ontwikkeltool

  • Workshop: participatie in de praktijk

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Meer evenementen ontdekken

7 dec. 2021

Motiverende gespreksvoering in de jeugdzorg

Virtueel
Training
09.30 - 17.30
Overheid en zorg

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.
Neem contact op