Module Words & Pictures (SKJ)

Virtueel

Virtueel

12 februari 2021
09:30 - 13:00

Workshop

Overheid
Zorg

 

Uitleg geven aan kinderen over ingewikkelde of verdrietige situaties blijkt in de praktijk behoorlijk lastig te zijn. Dat geldt voor ouders, maar ook voor professionals die met kinderen werken.

Soms wordt het verhaal wel aan kinderen verteld, maar is het niet eenduidig. Daardoor raken kinderen in de war. Of het verhaal wordt mooier voorgesteld dan het is, danwel te ingewikkeld gebracht. Kinderen begrijpen er dan niet veel van. Kortom, het uitleggen van ingewikkelde situaties op beslissingen aan kinderen is een hele uitdaging!
 


Programma

Words & Pictures, oftewel een woord-en-beeldverhaal, is een methode die helpt om aan kinderen uitleg te geven over wat er in hun leven gebeurt of is gebeurd. Zo kan uitleg worden gegeven over verschillende situaties, zoals:
  • Papa kan een tijdje niet bij het gezin wonen
  • Kinderen gaan een tijdje bij grootouders logeren
  • Mama kan niet meer voor haar kinderen zorgen
Het is ook mogelijk om veiligheidsafspraken uit een veiligheidsplan te vertalen naar een woord-en-beeldverhaal. Op die manier worden kinderen van alle leeftijden actief betrokken bij het plan en snappen zij wat er in hun leven gebeurt en waarom.
Een woord-en-beeldverhaal wordt (meestal met de ouders) voor de kinderen gemaakt in cartoonvorm en vervolgens aan hen gepresenteerd. Een woord-en-beeldverhaal kan slechts 6 plaatjes bevatten. Het kan ook een levensverhaal van meerdere pagina’s zijn.
 

Workshop

Voorafgaand aan de workshop ontvang je een voorbereidende leesopdracht. In de workshop wordt uitleg gegeven over de methode en vervolgens wordt er met standaard of eigen casuïstiek geoefend in het maken van een woord-en-beeldverhaal.

Deze workshop is geaccrediteerd bij de SKJ en levert 4 beroepsregisterpunten op.
 

Resultaten


 
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.