Module De Drie Huizen (SKJ)

Nieuwegein

Nieuwegein

20 mei 2021
09:30 - 13:00

Workshop

Overheid
Zorg

 

Hoort het bij jouw taken om gesprekken te voeren met kinderen en voel jij je soms geremd om dit te doen? Bijvoorbeeld omdat jij het zelf ongemakkelijk vindt, omdat je merkt dat kinderen het lastig vinden om een gesprek te voeren? Of omdat je een kind denkt te belasten met zo’n gesprek?

Het zijn heel herkenbare redenen. Toch is het belangrijk om kinderen te spreken. Je krijgt daarmee zicht op de beleving van een (on)veilige (thuis)situatie. Kinderen stellen het op prijs als iemand aandacht aan hen besteed en oprecht interesse toont in hun beleving. Maar de manier waarop je dat doet is belangrijk en heeft invloed op het gemak, waarmee het kind vertelt wat hem of haar bezighoudt.
 


Programma

In de workshop De Drie Huizen maak je in een dagdeel kennis met het gespreksinstrument De Drie Huizen. Met dit instrument kun je op creatieve wijze in gesprek gaan met kinderen. Je krijgt zo hun beleving van een situatie op tafel.

Aan de hand van een instructiefilmpje wordt uitleg gegeven over het proces van het toepassen van deze gesprekstool. Hierna gaan de deelnemers hun skills oefenen met een trainingsacteur.
 

Workshop

De workshop is geaccrediteerd bij de SKJ en levert 4 beroepsregisterpunten op.
 

Resultaten

Deelnemers oefenen stapsgewijs hoe ze met het kind kunnen inventariseren wat er goed gaat, waarover het kind zich zorgen maakt en wat het kind graag (anders) wil. Hierbij staat het op het gemak stellen van het kind, het aansluiten bij leeftijd en mogelijkheden en het stellen van oplossingsgerichte vragen centraal.

Er is bovendien aandacht voor het omgaan met complexe situaties. Zo kan het kind het spannend vinden om informatie met ouders te delen, of het vertellen van een geheim aan jou. Tot slot wordt er stil gestaan bij de presentatie ban De Drie Huizen van het kind aan ouders.
 
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.