Masterclass Sociaal Domein na Corona

Virtueel

Virtueel

05 februari 2021
10:00 - 17:00

Training

Overheid

 

Wat waren de doelstellingen van de decentralisaties in 2015 en welke resultaten hebben we gerealiseerd? Wat heeft de burger gemerkt van de veranderingen en op welke wijze kunnen we de dienstverlening optimaliseren? Geven we op de juiste wijze invulling aan integraal werken, of is de noodzaak hiervan niet aan de orde? En is er toekomst voor het wijk- en gebiedsgericht werken, of schieten we hierin door?
 


Programma

We besteden aandacht aan de belangrijkste juridische en beleidsmatige/organisatorische ontwikkelingen binnen de drie taken van het Sociaal Domein.
 
  • Welke vormen van gewijzigde of nieuwe dienstverlening moeten er worden aangeboden
  • Is de invulling van participatie en re-integratie binnen het Sociaal Domein aan verandering toe?
  • Werken de concepten van integrale dienstverlening, of is er meer behoefte aan specifieke dienstverlening en maatwerk?
  • Hoe moet de verandering vorm worden gegeven in de bedrijfsvoering van de uitvoeringsorganisatie?
  • Is er opnieuw een plaats voor een intensievere regionale samenwerking en hoe dient deze dan te worden ingevuld?
  • Welke wijzigingen in wet- en regelgeving zijn er te verwachten en op welke wijze zal de uitvoering van het Sociale Domein zich aan een nieuwe werkelijkheid conformeren?
  • Wat is de invloed van de Coronacrisis op de uitvoering van de PW, WMO, Jeugdwet en schulddienstverlening?
  • Welke nieuwe doelgroepen zullen in het na Coronatijdperk een beroep gaan doen op het Sociaal Domein en hoe gaan we hiermee om?
  • Waar heeft de gemeente bij de uitvoering een discretionaire bevoegdheid en hoe verhoudt deze zich tot de financiële risico’s?

Workshop

Voor wie
Zeer geschikt voor (juridisch) kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, juristen en strategisch medewerkers.
 

Resultaten

Tijdens de masterclass zullen al deze onderwerpen op een interactieve wijze de revue passeren, waarbij met een kritische blik naar de huidige stand van zaken van de drie decentralisaties zal worden gekeken. Wat kunnen we van de ontwikkelingen leren en hoe kunnen we veranderingen vormgeven? We kijken niet verkokerd naar het Sociaal Domein, maar zullen op zoek gaan naar ontwikkelingen die in de nabije toekomst noodzakelijk zijn om het Sociaal Domein efficiënt en effectief te laten functioneren.
 
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.