Skip to footerSkip to content

3 jun. 2023

Lesgeven vanuit je hart

Eindhoven
Training
09:00 - 17:30
Onderwijs

Lesgeven vanuit je hart

Het boek ‘Lesgeven vanuit je hart’ is in 2017 geschreven door Barbara Linders. Zij heeft een manier van lesgeven ontwikkeld waarin een aantal concepten centraal staan.

Namelijk: positief benaderen, kader bieden en ruimte geven. Deze drie concepten zorgen ervoor dat de leerling of student in volledig eigenaarschap gemotiveerd aan zijn schoolwerk kan werken in de klas. De leerling of student ontdekt allerlei talenten en capaciteiten en ontwikkelt een zelfstandige en verantwoordelijke houding ten opzichte van zijn schoolwerk. De docent coacht, begeleidt, geeft individuele instructie of in kleine groepen en bewaakt de sfeer en energie in de klas. De docent kan door op deze manier te werken ook veel beter zijn eigen energie bewaken en gaat aan het einde van een werkdag met meer energie weer naar huis.

Programma

De training wordt gegeven door Barbara Linders (www.barbaralinders.com). Zij geeft haar kennis en ervaring die ze de afgelopen 22 jaar heeft opgedaan dolgraag door aan anderen en staat zelf altijd open om te leren. Ze was zelf een coachende docent en heeft mede daardoor altijd veel plezier in het lesgeven gehad. Voor haar is eigenaarschap de kern van persoonlijke ontwikkeling en ze zal daar in haar training dan ook altijd ruimte voor geven. 

Tijdens deze training werk je aan een persoonlijk leerdoel op het gebied van lesgeven vanuit je hart. Je ontdekt wat je allemaal al kunt met betrekking tot de drie concepten: positief benaderen, ruimte geven en kader bieden en je wordt je bewust van de vaardigheden die je nog niet inzet tijdens je lessen. Samen met anderen ontdek je de magie van lesgeven vanuit je hart en ga je naar huis met een concreet plan voor het inzetten van één of meerdere elementen van deze methode.

Voor wie

Leraren en docenten binnen PO, SO, VO en MBO die recentelijk bij Maandag® zijn gestart of binnenkort in dienst komen of al een tijdje voor Maandag werken. Door het meer persoonlijke karakter van deze training is er plek voor maximaal acht deelnemers per training. Deze training wordt aanbevolen als verdieping na het volgen van de training Invallen is een vak.

Verblijf

De training is op een zaterdag op een trainingslocatie.

Inhoud

  Kennismaking met elkaar en met de concepten vanuit het boek ‘Lesgeven vanuit je hart’. Verwachtingen uitspreken, leerdoel bepalen, wat kom je brengen en halen?

  De schaalvraag uit Oplossingsgericht Werken uitwerken. Wat heb ik nodig om mijn leerdoel te bereiken?

  Bewust worden van jouw eigenaarschap.

  Een korte les voorbereiden en geven aan de hand van een onderdeel uit de drie concepten: positief benaderen, ruimte geven, kader bieden.

  Er is meer dan voldoende ruimte om met elkaar te leren door het uitwisselen van ervaringen, ideeën en creatieve oplossingen.

Resultaten

Aan het einde van deze exclusieve training weet jij:

  Welke talenten je bezit als het gaat over vanuit je hart werken

  Hoe het gesteld is met jouw eigenaarschap

  Hoe je controle los kan laten tijdens je lessen

  Hoe je les kan geven volgens het concept van positief benaderen, kader bieden en ruimte geven

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.