Cursus Actualiteiten binnen de Jeugdwet

Virtueel

Virtueel

08 april 2021
09:00 - 16:00

Training

Overheid

 

De gemeente is nog steeds in beweging en wordt er hard gewerkt om er voor te zorgen dat kinderen goede zorg krijgen die ze nodig hebben. Hoe gaat het nu? Wat zijn de knelpunten? Zijn er toekomstige ontwikkelingen? Speelt privacy een rol? Waar zijn raakvlakken met de Wmo 2015 en de Wlz? De laatste actualiteiten worden besproken, we kijken naar boeiende praktijk voorbeelden uit het land en uiteraard is er ruimte voor jurisprudentie en eigen vragen.
 


Programma

  • De toegangsprocedures tot jeugdhulp;
  • De toegangsbeoordeling (onderzoeksplicht, de doelgroep, woonplaatsbeginsel, doorloop jeugdhulp bij 18+, gebruikelijke hulp, e.d.);
  • De afbakening met andere wetten;
  • Verstrekken van jeugdhulp: natura en persoonsgebonden budget;
  • Privacy en gegevensverwerking.

Workshop

Voorkennis: Deze training is geschikt voor iedereen die al minimaal 1 à 2 jaar werkervaring heeft met de Jeugdwet en zich wil laten informeren over de meest recente ontwikkelingen. Deze training is geaccrediteerd door kwaliteitsregister SKJ.
 

Resultaten

  • Je kent de afbakening tussen de Jeugdwet en de Wmo 2015 en de Wlz.
  • Je bent je bewust van de aspecten die een rol spelen bij de overgang van 18- naar 18+ en je kan een inschatting maken onder welke wet een jeugdige na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar valt.
  • Je kent de actualiteiten rondom privacy en de Jeugdwet.
  • Je bent op de hoogte van het convenant over het woonplaatsbeginsel en de voorgestelde wijziging van het woonplaatsbeginsel per 1 januari 2022.
  • Je bent op de hoogte van de laatste actualiteiten in de wetgeving en de jurisprudentie, onder andere over het onderzoek, eigen probleemoplossend vermogen en het persoonsgebonden budget.
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.