Complexe echtscheidingen "Live Online Training"

Live Online Training

19 mei 2020
10:00 - 17:00

Training

Overheid
Zorg

 

Bijna 80% van de casussen die binnen de jeugdzorg worden opgepakt betreft scheidingsproblematiek. Dit thema vormt een grote uitdaging. Het lijkt vaak onmogelijk om de vechtende ouders weer tot een constructief gesprek te bewegen. Voor je het weet, ben je zelf onderdeel van de strijd in jouw poging om te doen wat nodig is voor het kind. Of je raakt geïrriteerd en opgebrand, omdat je zelfs het kleinste beetje samenwerking tussen ouders niet voor elkaar krijgt, ondanks dat dit voor het kind zo hard nodig is. 
 


Programma

 • Theorie over complexe scheidingen aan de hand van een quiz
 • Wat zijn de gevolgen van complexe scheidingen voor kinderen?
 • De landelijke Aanpak Complexe Scheidingen: wat zijn de werkzame bestanddelen?
 • De escalatieladder van Glasl: conflictgedrag gefaseerd in beeld gebracht.
 • Bruikbare tools en mediationtechnieken in de verschillende conflictfasen
 • Wat te doen als de veiligheid van kinderen echt in het gedrang komt?
 • Oefenen, oefenen en nog eens oefenen….

Workshop

In deze training besteden we aandacht aan de gevolgen van complexe scheidingen voor ouders en kinderen. Daarbij verdiepen we ons in de escalatieladder van Glasl. Zodra je weet welke fase van conflict aan de orde is in jouw casus, kun je hierop passende (mediation)interventies inzetten.  Op die manier leer je ouders in beweging te zetten tot een constructief gesprek en het maken van afspraken in het belang van hun kind.
 
Dus, wil jij steviger staan in de strijd tussen ouders en hen in beweging krijgen naar een constructievere omgang met elkaar in het belang van hun kind? Kom dan je kennis en gespreksvaardigheden vergroten in deze basistraining!

Deze training is door het kwaliteitsregister SKJ geaccrediteerd met 10 punten. 

Resultaten

 • Je weet wat de gevolgen zijn van complexe scheidingen voor kinderen;
 • Je kent de escalatieladder van Glasl en kunt conflictgedrag van ouders plaatsen in de verschillende fasen;
 • Je kent de landelijke “Aanpak Complexe Scheidingen” en kunt de werkzame bestanddelen uit deze aanpak (stapsgewijs) toepassen in een eigen casus;
 • Je kent diverse tools die je in complexe scheidingen kunt inzetten om met strijdende ouders en hun kinderen in gesprek te gaan en kunt deze toepassen in een casus;
 • Je kan mediationvaardigheden toepassen in de verschillende fasen van conflict tussen ouders;
 • Je weet wat je kunt doen in het geval dat de directe veiligheid van het kind door de strijd tussen ouders in het gedrang komt.
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.