Complexe echtscheidingen / Amsterdam 20 oktober

Amsterdam

Amsterdam

20 oktober 2020
10:00 - 17:00

Training

Zorg

 

In deze training besteden we aandacht aan de gevolgen van complexe scheidingen voor ouders en kinderen. Daarbij verdiepen we ons in de escalatieladder van Glasl. Zodra je weet welke fase van conflict aan de orde is in jouw casus, kun je hierop passende (mediation)interventies inzetten.  Op die manier leer je ouders in beweging te zetten tot een constructief gesprek en het maken van afspraken in het belang van hun kind.
 


Workshop

Vakgebied: Jeugdzorg
Geaccrediteerd door kwaliteitsregister SKJ (10 punten)

Resultaten

  • Je weet wat de gevolgen zijn van complexe scheidingen voor kinderen;
  • Je kent de escalatieladder van Glasl en kunt conflictgedrag van ouders plaatsen in de verschillende fasen;
  • Je kent de landelijke “Aanpak Complexe Scheidingen” en kunt de werkzame bestanddelen uit deze aanpak (stapsgewijs) toepassen in een eigen casus;
  • Je kent diverse tools die je in complexe scheidingen kunt inzetten om met strijdende ouders en hun kinderen in gesprek te gaan en kunt deze toepassen in een casus;
  • Je kan mediationvaardigheden toepassen in de verschillende fasen van conflict tussen ouders;
  • Je weet wat je kunt doen in het geval dat de directe veiligheid van het kind door de strijd tussen ouders in het gedrang komt.
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.