Skip to footerSkip to content
Open sollicitatie

Hoe wil je inloggen bij maandag?

Inloggen als professionalInloggen als opdrachtgever

29 sep. 2021

Basiscursus duurzaamheid en energie (3-daagse)

Assen
Training
10:00 - 17:00
Overheid

De noodzaak van de transitie naar een duurzame energievoorziening en een circulaire economie is nu algemeen erkend. Maar wat verstaan we onder deze containerbegrippen? En wie heeft daarbij welke rol en middelen beschikbaar om resultaten te boeken?

De komende tijd wordt het heel belangrijk om overzicht te hebben hoe gestuurd kan worden op weg naar duurzaamheid. We moeten bijvoorbeeld op termijn afscheid nemen van het gebruik van aardgas. Wat zijn de alternatieven voor aardgas? En hoe kunnen gemeenten en anderen daarbij een rol spelen? Dat is een ingewikkelde puzzel, die alleen valt op te lossen als je een brede scope en goed overzicht hebt. Daarvoor zorgt deze basiscursus Duurzaamheid en Energie.

Deze cursus biedt een stevig fundament voor gerichte actie, door de brede context van de actuele duurzaamheids- en energievraagstukken te schetsen. De daarvoor benodigde basiskennis krijg je aangereikt. 

Voor wie

Deze cursus is primair bestemd voor startende projectleiders of (beleids)medewerkers duurzaamheid en energie die nog overzicht en kennis missen. De basiscursus is ook interessant voor projectleiders RO, bouwen en milieu die nauw meewerken aan het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en meer achtergrondkennis willen hebben. Veel aandacht is er voor beleid en praktijk op gemeentelijk niveau.

dag 2 6-10, dag 3 13-10

Resultaten

Na afloop kun je volwaardig meedraaien in multidisciplinaire teams en organisaties die duurzaamheid en energietransitie vormgeven. Je bent in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en hebt oog voor kansen die zich in een specifiek situatie voordoen om concrete resultaten te boeken. Je bent na deze basiscursus geen expert, maar je hebt wel overzicht en kent de actualiteit van dit moment.

Inhoud van de training

  • Voorgeschiedenis

  • Kernbegrippen

  • De energieproblematiek

  • Energiebeleid

Dag 2

  • Instrumenten voor energiebeleid

  • Klimaatadaptatie en biodiversiteit

  • Praktijkopdracht

Dag 3

  • Circulaire economie

  • Van beleid naar uitvoeringspraktijk

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Meer evenementen ontdekken

19 okt. 2021

Omgaan met weerstand en agressie

Nieuwegein
Training
10.00 - 17.00
Onderwijs, Overheid en zorg

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.
Neem contact op