Autisme in de klas

Groningen

Groningen

15 februari 2019
10:00 - 17:00

Training

 

Als docent of leerkracht heb je te maken met verschillende soorten leerlingen.  Soms toont een leerling gedrag waar je niet helemaal goed de vinger op kan leggen. Maar hoe krijg je hem of haar toch mee? In deze training verdiepen we op het thema autisme. We bekijken hoe autistische leerlingen hun wereld anders waarnemen, dan een leerling zonder autisme. Hoe kun jij daar als onderwijsprofessional zo goed mogelijk op inspelen, zonder dat je de leerling in een hokje stopt? In deze cursus vergroot je jouw kennis over autisme. Je leert hoe jij jouw communicatie met een paar kleine tips kan aanpassen om beter aan te sluiten op je leerling. Daarnaast is er een ervaringsdeskundige aanwezig, die je meeneemt naar de belevingswereld van een leerling met autisme. 


Workshop

Vakgebied:Onderwijs

Resultaten

  • Je begrijpt de werking, verschillen en overeenkomsten van het autistisch en niet-autistisch brein;
  • Je bent bekend met de kenmerken van mensen met autisme en hoe deze invloed hebben op iemands functioneren;
  • Je hebt inzicht in de wijze waarop mensen met autisme communiceren;
  • Je bent je bewust van het belang van het aanpassen van je communicatie voor mensen met autisme en weet dit toe te passen;
  • Je hebt geoefend met tips om mensen met autisme te kunnen begeleiden.
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.