Actualiteiten binnen de Jeugdwet / Assen 8 september

Assen

Assen

08 september 2020
10:00 - 17:00

Training

Overheid
Zorg

 

Na invoering van de nieuwe Jeugdwet in 2015 is de gemeente nog steeds in beweging en wordt er hard gewerkt om er voor te zorgen dat kinderen goede zorg krijgen die ze nodig hebben. Hoe gaat het nu? Wat zijn de knelpunten? Zijn er toekomstige ontwikkelingen? Speelt privacy een rol? Waar zijn raakvlakken met de WMO 2015 en de WLZ? De laatste actualiteiten worden besproken, we kijken naar boeiende praktijk voorbeelden uit het land en uiteraard is er ruimte voor jurisprudentie en eigen vragen.

 


Workshop

Vakgebied: sociaal domein
Geaccrediteerd door kwaliteitsregister SKJ
Voorkennis: je hebt minimaal 1-2 jaar werkervaring met de Jeugdwet

Resultaten

  • Je kent de afbakening tussen de Jeugdwet en de WMO 2015 en de WLZ.
  • Je bent je bewust van de aspecten die een rol spelen bij de overgang van 18- naar 18+ en je kan een inschatting maken onder welke wet een jeugdige na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar valt.
  • Je kent de wijzigingen rondom privacy als gevolg van de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG) en de Uitvoeringswet AVG.
  • Je bent op de hoogte van het convenant over het woonplaatsbeginsel en de voorgestelde wijziging van het woonplaatsbeginsel per 1 januari 2019.
  • Je bent op de hoogte van de laatste actualiteiten in de jurisprudentie, onder andere over het onderzoek, gebruikelijke hulp en het persoonsgebonden budget.
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.
Deelname aan Club Maandag® is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na inschrijving houden we je op de hoogte van de activiteiten van Club Maandag®. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je vakgebied. Je kunt uitnodigingen ontvangen voor meet-ups, workshops, borrels of deelname aan webinars. Graag informeren we je op de manier die het beste bij je past.