Aan de slag met Schuldhulpverlening (basis)

Virtueel

Virtueel

01 juni 2021
10:00 - 17:00

Training

Overheid

 

Maak kennis met het vakgebied schuldhulpverlening. Leer hoe de schuldhulpverlening is georganiseerd en wie er betrokken zijn bij de verschillende processen.
 


Programma

Je maakt je kennis met het vakgebied. Je leert hoe het georganiseerd is en wie betrokken zijn bij de verschillende processen. Aan het eind van deze dag heb je een goed beeld van de schuldhulpverlening in Nederland. Iedereen die er zijdelings mee te maken heeft kan een woordje meepraten na deze dag. Overweeg je te gaan werken in dit vak? Na deze cursus weet je meteen of dit thema bij jou past.
 

Workshop

Voorkennis: geschikt voor professionals die in de toekomst willen gaan werken op het gebied van de schuldhulpverlening. Ook alle andere geïnteresseerde professionals uit het sociaal domein kunnen aansluiten. Wil je direct hierna aan de slag als schuldhulpverlener? Dan kan je na 1 dag niet aan de slag, daarvoor is een langere opleiding nodig. Deze basis dag is een eerste kennismaking.
 

Resultaten

  • Je weet meer over het ontstaan van schulden;
  • Je bent op de hoogte van de uitgangspunten van de SHV;
  • Je kent de kaders van de SHV;
  • Je weet hoe toegang tot de schuldhulpverlening is geregeld (het proces);
  • Je weet wat er onder bepaalde begrippen wordt verstaan en weet hierdoor ook de verschillen tussen bijvoorbeeld de begrippen schuldhulpverlening, budgetbeheer/ budgetcoaching en bewindvoering;
  • Je kent de mogelijkheden van het minnelijk (MSNP) en het wettelijk schuldsaneringstraject (WSNP). 
College

Aanmelden training

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.

contact
Maak een keuze.
Vul jouw voornaam in.
Vul jouw achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul jouw straatnaam in.
Vul jouw huisnummer in.
Vul een geldige postcode in.
Vul jouw woonplaats in.
Maak een keuze.
Ga akkoord met het privacystatement.