Skip to footerSkip to content
Open sollicitatie

Hoe wil je inloggen bij maandag?

Inloggen als professionalInloggen als opdrachtgever

7 sep. 2021

Aan de slag met de participatiewet

Virtueel
Training
10.00 - 17.00
Zorg

Ouderschap, gezag en omgang; onderwerpen die vanzelfsprekend lijken, maar behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn. Onderwerpen die zeker voor jeugd- en gezinsprofessionals aandacht vragen in dagelijkse praktijksituaties.

Vragen die je bezig kunnen houden zijn: Welke soorten ouderschap bestaan er en wat zegt de wet daarover? Welke rechten en plichten heeft een ouder met gezag en wat betekent dat voor mijn handelen richting deze ouder? Of hoe zit het met het recht op omgang? Niet onbelangrijk is ook de positie van het kind in het geheel: waar mag het kind op rekenen qua omgang, zorg en betrokkenheid van ouders, zeker ook na scheiding? 

Wil jij jouw juridische kennis over ouderschap, gezag en omgang (ook na scheidingssituaties) vergroten? Wil je deze kennis kunnen toepassen op casuïstiek uit jouw eigen werkpraktijk? En wil je de lastige vraagstukken die jou als professional bezighouden, voorleggen aan een familierechtadvocaat en iemand uit de (gedwongen) hulpverleningspraktijk? In dat geval is deze training echt iets voor jou!

In de training van 1 dag krijg je de voor jouw functie en positie belangrijke juridische kennis aangereikt op het gebied van ouderschap, gezag en omgang.

Daarnaast leer je deze kennis toe te passen op praktijksituaties en ingewikkelde (juridische) vraagstukken die voorkomen in jouw werkpraktijk

Accreditatie van de training is aangevraagd bij de SKJ.

Vakgebied: Jeugdzorg (jeugd – en gezinsprofessionals die werken met kinderen en ouders)

Resultaten

  • Je hebt kennis over de juridische feiten rondom ouderschap, gezag en omgang.

  • Je hebt kennis van de juridische positie van ouders en kinderen, vooral ook na scheiding van ouders.

  • Je bent in staat om de door jou opgedane juridische kennis toe te passen op in de training aangeboden casuïstiek.

  • Je bent in staat om de opgedane juridische kennis toe te passen op lastige situaties en ingewikkelde vraagstukken uit jouw eigen werkpraktijk.

  • Je bent je bewust van jouw taken, positie en verantwoordelijkheden richting ouders en kinderen, die door wetgeving zijn bepaald.

  • Je kunt je passend bij jouw positie, taken en verantwoordelijkheden verhouden tot ouders en tot een eventueel betrokken advocaat in een casus.

  • Je hebt inzicht in jouw communicatiestijl, houding en manier van kijken naar de rechten en plichten van ouders en kinderen en naar de opstelling van eventuele betrokken juridische professionals.

Inhoud van de training

  • Het eerste dagdeel van deze training wordt verzorgd door een familierechtadvocaat en staat in het

teken van het vergroten van jouw juridische kennis op het gebied van ouderschap, gezag en omgang (na scheiding). Aan de hand van praktijkvragen pas je vervolgens deze kennis toe, waardoor alles wat je geleerd hebt echt gaat leven.

  • In dagdeel twee verkennen we lastige situatie en ingewikkelde vraagstukken van de deelnemers.

Jouw vraag nemen we met een juridisch oog en een hulpverleningsoog onder de loep om zo te komen tot een passend antwoord en bijpassende tips & trics. Door dit middagprogramma leer jij alle in de ochtend opgedane juridische kennis toe te passen op jouw positie en praktijksituaties.

Aanmelden

Is dit helemaal jouw training?

Aanmelden

Meer evenementen ontdekken

Vol
22 jun. 2021

Registratie, controle en toezicht met RAW en UAV (Assen)

Assen
Training
09.30 - 16.30
Overheid

Niets gevonden?Praat verder

Wil je graag een specifieke training volgen, maar zit deze niet in het aanbod? Neem gerust contact op en wij bespreken met jou de mogelijkheden.
Neem contact op