Zo wordt jouw manager je grootste fan

Manager
In de smaak vallen bij je collega’s is één. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw leidinggevende met je wegloopt? Met deze zes tips maak jij jezelf onmisbaar.
Houd het hoofd koel
Onrealistische deadlines? Onderbezetting? Een project dat in het honderd loopt? Laat je niet uit het veld slaan en gedraag je als een professional. Wanneer jij standvastig en positief bent in moeilijke situaties, wil je manager je niet meer kwijt.

Werk efficiënt
Maak een to do-lijst en werk de punten systematisch af. Je zult zien: door goed te plannen en de juiste prioriteiten te stellen, kun je bergen werk verzetten. Welke leidinggevende wordt daar nou niet blij van? 

Blijf beleefd
Een chagrijnige patiënt die om alles moppert, een leerling die de kantjes ervan afloopt of een veeleisende collega die met feedback blijft komen: soms wordt je geduld op de proef gesteld. Laat zien dat jij je emoties de baas bent en blijf beleefd.

Toon initiatief
Heb jij ideeën voor een nieuw project? Denk je dat bepaalde processen binnen de organisatie beter kunnen? Geef het aan bij je leidinggevende en kom met een oplossing. Betrokken werknemers die meedenken worden gewaardeerd. 

Wees integer
Het spreekt voor zich, maar met roddelen, pesten en beledigen scoor je geen punten. Stoor je je aan iemand binnen de organisatie? Spreek diegene dan persoonlijk aan en geef op positieve wijze feedback. 

Kom afspraken na
Niets vervelender dan iemand die onbetrouwbaar is. Voer je taken dus altijd naar behoren uit. Haal je een deadline niet of heb je hulp nodig van een collega? Geef dat dan op tijd aan.

Stel je sympathiek op
Natuurlijk hoef je geen vrienden te zijn met je collega’s, maar het is wel fijn als er een goede sfeer is. Toon interesse, haal af en toe koffie en bied hulp aan waar nodig. Zo ziet jouw manager dat jij een echte teamplayer bent.