Zo wordt jouw carrièreswitch een succesverhaal

Zo wordt jouw carrièreswitch een succesverhaal
Het roer omgooien klinkt romantisch en avontuurlijk, maar kan ook één groot fiasco worden als je niet de juiste stappen neemt. Zit jij eraan te denken om een carrièreswitch te maken? Doe dan je voordeel met de volgende tips.
Blijf realistisch  
Het is goed om niet in beperkingen te denken, maar jouw plannen moeten wel haalbaar zijn. Wanneer jij zonder medische achtergrond als verpleegkundige aan de slag wilt, is dat knap lastig. Kortom: denk groot, maar blijf realistisch. Of wees bereid om de schoolbanken weer in te gaan. 
 
Doe onderzoek  
Je baan opzeggen om er vervolgens achter te komen dat het vakgebied dat jij voor ogen had toch niet bij jou past, is zonde. Praat met mensen die werkzaam zijn in de sector waarin jij wilt werken - of nog beter - vraag of je eens mag meelopen. Zo krijg je een goed beeld.  
 
Begin klein 
Een carrièreswitch hoeft niet gelijk groots en meeslepend te zijn; je kunt ook klein beginnen.  
Wil je bijvoorbeeld overstappen naar het onderwijs? Kijk dan eens of je als vrijwilliger bij een school aan de slag kunt. Als je kleine stapjes zet, is het minder overweldigend. 
 
Laat je niet beïnvloeden  
Je familie, vrienden, collega's; ze zullen allemaal iets vinden van jouw carrièreplannen. Leg hun (goedbedoelde) advies naast je neer en doe waar jij je goed bij voelt. Zijn mensen sceptisch? Bedenk dan dat ze wellicht een tikkie jaloers zijn, omdat ze zelf ook iets anders willen doen, maar niet durven. 
 
Vind back-up 
Verandering is eng. Het kan dus zomaar zijn dat vroeg of laat de stress toeslaat en je van je plannen wilt afzien. Zonde! Door een loopbaanprofessional in te schakelen, zorg je voor een duwtje in de rug op momenten dat je het even niet meer ziet zitten.  

Wil jij aan de slag in de zorg, het onderwijs of bij de overheid? Neem dan contact op met één van onze vestigingen om de mogelijkheden te bespreken.