Zo wordt jouw baaldag een succes

Zo wordt jouw baaldag een succes
Soms heb je van die dagen dat alles tegenzit. De kat heeft in huis geplast, je lievelingsbroek komt in miniatuur uit de droger en je mist op een haar na de trein. Stuk voor stuk geen wereldproblemen maar wel ingrediënten voor een flinke baaldag. Natuurlijk kun je de rest van de dag zeuren en zaniken maar je kunt er ook iets van maken. Zeven tips.
Leg de lat minder hoog
Geef jezelf wat lucht en maak het jezelf niet te moeilijk. Vandaag is gewoon niet de dag om dat analytische rapport te schrijven of je te storten op die complexe casus. En het mooie is: wanneer je de lat minder hoog legt, komen er vaak heel goede dingen uit je handen.
 
Laat het los
Je mag best even klagen over al je ‘tegenslagen’ maar sla er niet in door. Nadat je vijf keer hebt gezegd dat je zo baalt van je verpeste pantalon en zes keer hebt gemeld dat je huis stinkt naar kattenpis is het mooi geweest. Laat het achter je en ga door.
 
Maak mooie plannen
Wil je al tijden een eetafspraak inplannen met je oud-studiegenoot of een vakantie boeken? Dan is dit het moment om het te doen. Door bezig te zijn met activiteiten waar je blij van wordt, verzet je je gedachten en voel je je gelijk een stuk beter.
 
Zet je lachspieren aan het werk
Hoe chagrijnig je ook bent, er is vast een serie, boek of film(pje) waarbij de tranen gegarandeerd over je wangen rollen. Van het lachen welteverstaan. Grote kans dat je alles daarna veel zonniger ziet.
 
Leg jezelf in de watten
Trakteer jezelf op een luxe koffie, boek een ontspannende massage of koop die gadget die al weken door je hoofd spookt. Wanneer je extra lief bent voor jezelf, verdwijnt dat slechte humeur als sneeuw voor de zon.
 
Ga sporten
Fysiek stoom afblazen, doet vaak wonderen. Ga een rondje hardlopen, maak je kwaad in de sportschool of doe mee aan een bootcamp. Geen tijd om je in het zweet te werken? Neem dan je werkplek of huis eens flink onder handen. Helpt vaak net zo goed.
 
Omring jezelf met positiviteit
Iedereen kent wel van die mensen bij wie het glas altijd halfvol is. Zoek ze op wanneer je een rotdag hebt en laat je aansteken door hun positieve energie!