Collega’s uit verschillende generaties? Zo werken jullie in harmonie samen

Babyboomers, millennials, Z’ers: binnen veel organisaties vind je een mix van generaties op de werkvloer. Dat zorgt voor dynamiek én uitdaging. Want al die uiteenlopende normen en waarden kunnen zorgen voor spanningen. Deze acht tips helpen om de harmonie te bewaren.

Zoek de confrontatie op 
Niet met verwensingen, stemverheffing en fysiek geweld, maar op een respectvolle manier. Wanneer je met elkaar in gesprek gaat over verschillende thema’s, leidt dat vaak tot verrassende inzichten en mooie resultaten. Bovendien voorkom je dat frustraties zich opstapelen. 
 
Houd rekening met elkaar 
Generatiewaarden kunnen flink uit elkaar liggen, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als je rekening met elkaar houdt. Verplaats je in de ander en doe waar mogelijk water bij de wijn. Hoe erg is het als je collega af en toe vanuit huis werkt of als er toch nog een keer vergaderd wordt?  
 
Ken jezelf door en door 
Waar ben je goed in? Op wel vlak kun je nog veel leren? Waar krijg je energie van? Welke aspecten van je werk vind je minder leuk? Wanneer je jezelf goed kent, is het makkelijker om een plek binnen het team te bemachtigen die bij je past en op een prettige manier samen te werken met je collega’s.  
 
Toon interesse 
Richt je niet alleen op teamgenoten van je ‘eigen’ generatie en toon interesse in jongere of oudere collega’s. Je leert elkaar zo beter kennen en ontdekt wat de achterliggende gedachte van een bepaalde werkwijze of visie is. Dat maakt het een stuk makkelijker om de ander te begrijpen. 
 
Vel niet gelijk een oordeel 
Dat je teamgenoot die net uit de schoolbanken is er een heel andere visie op nahoudt dan jij, betekent niet dat het een verkeerde is. Luister naar de ander en vel niet gelijk een oordeel. Misschien zorgt je collega wel voor een frisse wind binnen de organisatie. 
 
Onderzoek wat je van elkaar kunt leren 
Elke generatie heeft bewonderenswaardige eigenschappen waar je iets van kunt leren. Zo staat generatie X bekend als trouw en loyaal en generatie Y als leergierig en bevlogen. En dan hebben we het nog niet eens over jarenlange praktijkervaring versus technologische skills. Onderzoek wat jouw teamgenoten voor kwaliteiten hebben en doe er je voordeel mee. 
 
Spreek verwachtingen uit 
Voor jou is het misschien heel logisch dat er op een bepaalde manier wordt gewerkt, maar het kan zomaar zijn dat die piepjonge of doorgewinterde collega een totaal andere aanpak voor ogen heeft. Door je verwachtingen uit te spreken, zorg je ervoor dat je op één lijn zit (of kunt komen) en voorkom je ‘gedoe’ achteraf. 
 
Bepaal gezamenlijke waarden 
Staar je niet blind op de verschillen, maar breng ook eens de overeenkomsten in kaart. Misschien vindt iedereen binnen het team het bijvoorbeeld fijn om gestructureerd te werken of regelmatig iets leuks te doen met z’n allen? Wanneer je de gezamenlijke waarden kent, kun je die als team verder uitbouwen.  
vertel ...