Zo voorkom je een domper bij een nieuwe werkgever

Zo voorkom je een domper bij een nieuwe werkgever
Door de snel veranderende arbeidsmarkt is het voor werkgevers steeds moeilijker om aan mensen te komen. Mariske Frieser en Patricia van Deursen - corporate recruiters bij Maandag® - krijgen regelmatig mensen op bezoek, die pas een half jaar bij een nieuwe werkgever aan de slag zijn, maar vanwege niet nagekomen toezeggingen het liefst meteen weg zouden willen. Hoe voorkom je zo’n domper?

 

1. Haastige spoed is zelden goed

Het is heel begrijpelijk, je voelt je vereerd, zeker als je zoveel moois krijgt aangeboden, maar beslis niet op basis van één gesprek. Laat het bezinken, zodat je er goed over kunt nadenken en vraag naar de volledige sollicitatieprocedure. Daaruit maak je op of een organisatie professioneel is.

2. Luister naar je gevoel

Wanneer je de eerste bespreking hebt laten bezinken, luister dan goed naar je gevoel. Waar zit je twijfel? Kaart een tweede gesprek aan en vraag ook iemand anders van de organisatie bij dit overleg.

3. In het tweede gesprek

Probeer persoonlijke doelstellingen zo concreet mogelijk op tafel te krijgen. Maak heel duidelijk wie je bent, waar je voor staat, wat je wilt en waar je over een paar jaar denkt te staan.

4. Volg je gevoel

Blijft een stem in je hoofd zeggen: ‘Hmmm, er klopt iets niet’, staar je dan niet blind op alle verleidingen. Je hoeft geen ja te zeggen. Er komt vast weer iets moois voorbij.

5. Zorg voor een goede ‘onboarding’

Weet je het zeker? Ga je voor de baan? Stem dan goed af wat de wederzijdse verwachtingen van een inwerkprogramma zijn. Dat voorkomt dat je op de eerste werkdag de helft van de tijd niks zit te doen.

Zekerheden van Maandag

Bij Maandag® doen wij geen valse beloften. Eerst willen we jou beter leren kennen, zodat we goed kunnen inschatten of je bij de cultuur én de functie van Maandag® past.

Wij beloven geen gouden bergen en weten dat salaris belangrijk is, maar uitdagingen, groei en werkgeluk zijn van veel grotere waarde.

Bij Maandag® hanteren we een gedegen sollicitatieprocedure, waarin we snel kunnen schakelen, maar nooit stappen zullen overslaan. Wij vinden het belangrijk dat andere mensen meekijken, zodat we elkaar werkelijk beter leren kennen.