Zo trap jij het nieuwe jaar ijzersterk af!

Zo trap jij het nieuwe jaar ijzersterk af!
Nog een paar dagen en dan luiden we 2020 in. Met deze zeven tips begin jij het jaar met een vliegende start.
Hak knopen door 
Ben je al weken aan het wikken en wegen of je nou wel of niet die cursus zult gaan doen? Of duurt die oriëntatie op een nieuwe keuken inmiddels al maanden? Stop dan met twijfelen en hak de knoop door. Wanneer er niet meer allerlei ‘losse eindjes’ zijn, geeft dat een hoop rust. 
 
Stel acties op 
Goede voornemens maken is één, maar als je er geen plannen aan koppelt, gebeurt er weinig. Maak een concreet actieplan, zodat je precies weet hoe je – stapje voor stapje – je doel(en) kunt behalen.  
 
Laat los 
In 2019 heb je ongetwijfeld veel gelachen en geleerd, maar misschien ook minder fijne dingen meegemaakt. De jaarwisseling is het moment om zaken af te sluiten, zodat je met een schone lei aan het nieuwe jaar kunt starten.  
 
Ruim op 
Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Houd een grote schoonmaak, hang schilderijen op die al maanden op zolder staan en gooi spullen weg die je niet meer gebruikt. Je zult zien dat het – letterlijk en figuurlijk – een hoop ruimte geeft. 
 
Zuiver je lijf 
Al die etentjes en borrels rond de feestdagen zijn supergezellig, maar nou niet bepaald gezond voor je lijf. Door een ‘balansweek’ te houden met gezonde voeding, weinig alcohol en veel rust ben je in no time weer in topconditie. 
 
Fris je netwerk op 
‘Waar je mee om gaat, daar word je mee besmet’. Neem afstand van die energieslurpende kennis of doemdenkende collega en focus je op de mensen die het beste in jou naar boven halen! 
 
Heb voorpret 
Maak leuke plannen voor het nieuwe jaar. Van de wetenschap dat je in februari een weekend naar Londen gaat of in het voorjaar met een interessante opleiding start, krijg je gegarandeerd positieve energie!