Zo pak je dat aan!

Zo pak je dat aan!

Flexibiliteit ten top
Druk, druk, druk. Werkgevers beseffen maar al te goed dat we het allemaal druk hebben. Organisaties spelen daarop in. Het is nu al bij veel werkgevers mogelijk om een dag of twee thuis te werken, maar thuiswerk gaat in 2018 nog populairder worden. 

Vast maar toch flexibel
Waar je 40 jaar geleden nog je hele leven bij één baas werkte, willen mensen nu vooral een uitdagend en leuk beroep. Zoals een baan waarmee je afwisselende en interessante projecten kunt draaien en toch de zekerheid hebt van een vast inkomen, pensioen en opleiding. Officieel heet dat detacheren: met zo min mogelijk risico’s en onzekerheden in allerlei verschillende keukens kunnen kijken. 

Meer start-ups
De jonge generatie durft meer. Dat is 2018 niet anders. Zij denken niet ‘wat als…’ maar ze doen. De pas afgestudeerden barsten van creativiteit en weten als geen ander hun zelfgemaakte product te verkopen.

Welke waarde heeft een vast contract nog
In het televisieprogramma Buitenhof brak hoogleraar Beatrice de Graaf een lans voor het einde van het contract voor onbepaalde tijd. Wat rigoureus misschien, maar het is een teken aan de wand. De economie flexibiliseert in een steeds hoger tempo en het contract voor onbepaalde tijd raakt achterhaald. Het is in elk geval niet meer de levensverzekering die het voor veel mensen was, maar eerder een schijnzekerheid. Tegenwoordig kunnen mensen zelf hun richting bepalen. De populariteit van freelance- en flexibel werk met zekerheid nemen daardoor toe.

Eerste indruk wordt met de seconde belangrijker
Ken je de 6/60 seconden regel? Meer en meer werkgevers passen die regel toe tijdens het solliciteren. Bij het bekijken van je CV beslissen ze al na 6 seconden of ze je al dan niet uitnodigen voor een gesprek. Krijg je goed nieuws? Hou dan rekening dat de eerste 60 seconden van het interview doorslaggevend zijn. Wees goed voorbereid en je nieuwe job ligt binnen handbereik.