Zo lacht het leven jou toe

Zo lacht het leven jou toe
Van negatieve gedachten, beperkende overtuigingen en belemmerend gedrag word je niet alleen bloedchagrijnig; het zit je ook in de weg om te doen wat je écht wilt. Hartstikke zonde en nergens voor nodig. Met deze tips geef je jouw leven een positieve boost!
Stel niet uit 
‘Als mijn partner een vast contract heeft, ga ik voor mijn droombaan. Wanneer de kinderen naar school gaan, begin ik aan die opleiding…’ We stellen allerlei voorwaarden aan het verwezenlijken van onze dromen. Maar het enige wat je vaak in de weg zit, is je eigen instelling. Stop dus met uitstellen en ga ervoor. 
 
Pak problemen aan 
Of je nou last hebt van faalangst of kampt met spanningsklachten: niemand vindt het fijn om zijn of haar problemen onder ogen te zien. Laat staan er werk van te maken. Maar bedenk eens hoe licht je je zult voelen zónder al die ballast. En dan hebben we het nog niet eens over de waardevolle inzichten die je opdoet, want van het oplossen van problemen groei jij alleen maar.  
 
Gun jezelf het allerbeste 
Een tevreden mens zijn, is iets anders dan genoegen nemen met dingen omdat je verandering spannend vindt of geen zin hebt om ergens werk van te maken. Realiseer je dat je maar één leven hebt. Dan zou het wel gek zijn als je daar niet alles uit haalt, toch? Wees eerlijk tegen jezelf en onderneem actie als het tijd is voor verandering. 
 
Leer omdenken 
Uit elke ervaring kun je iets positiefs halen; óók uit een ervaring die op het eerste gezicht alleen maar negatief lijkt. Zo kan het mislopen van die baan jou stimuleren om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Of kan dat conflict met je collega ervoor zorgen dat je voortaan je grenzen beter aangeeft. 
 
Vergelijk jezelf niet met anderen 
Beter willen zijn dan anderen of nastreven wat een ander heeft, is dodelijk vermoeiend. Niet alleen is het niet altijd haalbaar, het kost je ook veel tijd en energie. Tijd en energie die je beter kunt gebruiken om je eigen koers te varen. 
 
Neem verantwoordelijkheid 
Is die meeting niet gegaan zoals je had gehoopt? Heb je een teleurstellend beoordelingsgesprek gehad? Dan ben je misschien geneigd om te klagen, jezelf zielig te vinden en de schuld bij een ander te leggen. Maar laten we eerlijk zijn: het levert niets op. Bekijk de situatie objectief en bedenk wat jij kunt doen om het de volgende keer anders aan te pakken.  
 
Heb lol 
Hoe druk je ook bent met je carrière, je gezin of een combinatie van beide: vergeet niet om plezier te maken. Als je vaak lacht, heeft dat een positief effect op je gezondheid, je humeur én geluksgevoel. En daar gaat het uiteindelijk om: genieten van het leven!