Zo kun jij met een gerust hart op vakantie

Die overvolle agenda, ellenlange to do-lijst en onophoudelijke stroom vergaderingen doen misschien anders vermoeden, maar niemand is onmisbaar. Als jij zorgt voor een goede voorbereiding kun je met een gerust hart op vakantie. Zeven tips!

Schrijf een overzichtelijke overdracht
Wanneer jij helder aangeeft welke zaken jouw teamleden moeten oppakken en waar ze alle informatie kunnen vinden, kun je ervan uit gaan dat het op z’n pootjes terechtkomt. Misschien gaat niet alles op jóuw manier, maar hoe erg is dat? Tip: begin op tijd met overdragen, dat voorkomt een hoop stress.
 
Zorg dat jouw collega’s paraat staan
Eerlijk is eerlijk; terwijl jij in een hangmat ligt te luieren hebben jouw collega’s het extra druk omdat ze jouw taken waarnemen. Toch hoef je je daar geen moment schuldig over te voelen, want de volgende keer loop jij weer wat harder zodat zij op vakantie kunnen. Dat is het fijne aan werken in een team.
 
Maak je werkplek spik en span
Niets vervelender dan moeten zoeken naar een document op een overvol bureau(blad). Door je werkplek netjes achter te laten, ga je niet alleen met een opgeruimd hoofd weg, maar zorg je er ook voor dat jouw collega’s alles makkelijk kunnen vinden wanneer jij er niet bent.
 
Formuleer een heldere out of office
Vakantie of niet: de mails blijven binnenstromen en daar moet natuurlijk wel iets mee gebeuren. Toch hoeft dat geen reden te zijn om met een mojito in je hand ‘even snel’ mails te beantwoorden. Wanneer jij in je out of office duidelijk aangeeft wanneer je afwezig bent en wie jouw werkzaamheden waarneemt, loopt alles gewoon door.
 
Informeer je contactpersonen
Doordat jij je contactpersonen ruim van tevoren hebt laten weten wanneer je met vakantie bent, komt jouw afwezigheid niet als een verrassing. Wellicht heb je al wat vooruit kunnen werken en anders weten ze bij wie ze terechtkunnen.
Bespreek jouw bereikbaarheid
Door jouw goede voorbereidingen komen je collega’s er waarschijnlijk prima uit. Mocht er toch nood aan de man zijn, dan weten zij in welke situaties ze contact met jou kunnen opnemen en op welke manier.
 
Laat je werk los
Dat jij elke dag keihard werkt om het beste uit jezelf te halen en goede resultaten neer te zetten, is iets waar je trots op mag zijn en jezelf voor mag belonen. Laat je werk los en geniet van je welverdiende vakantie!
goed verhaal moet je zien volgens mij